
Ingredienser:
Ingredienser:
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kan jag frysa tacosåsen?
Det borde kunna fungera./ Johannes
Det står i ditt recept att det ska vara 2 liter oskalade tomater…men har jag stora tomater i mitt litermått sp blir det bara 4-5 tomater och massa luft i litermåttet och änvänder jag små tomater så får jag plats med 50 tomater och lite luft i litermåttet???
Menar du att man ska hacka ner tomaterna I småbitar och sedan mäta upp 2 liter tomater?
Det blir en väldans skillnad på mängden tomater beroende på hur man tolkar receptet.
Denna fråga har florerat runt på tomatklubben, så det är många som undrar.
Vänligen anette
Hej Anette, det är två liter tomater oavsett storlek på dem så det bösta är att hacka dem så att du inte kokar sås på luft, det är ju inte kul.
Ställ gärna fram din köpe-favorittacosås bredvid och ha som smakreferens och konsistensreferens när du kokar din egen. Tänk på att såsen är lösare när den är varm.
Hur länge tänker man att en oöppnad vs öppnad burk håller på ett ungefär?
Vi brukar använda små burkar så att de inte sparas, äter allt där och då.
Hej! Kan de förvaras i jordkällare eller är det Kyl som gäller?
Mvh Therese
Vi har ingen jordkällare, testa. 🙂
Hej har aldrig använt atamon tidigare men har köpt det. Gissar att ni menar blanda ihop atamon med salsan innan man lägger i väl rengjorda (kokade) burkar?
Mvh Thomas
”Rengör burkar noga med kokhett vatten och atamon innan såsen fördelas i burkarna”
Vi brukar både rengöra burkarna med kokhett vatten och atamon, därefter blandar vi även ner atamon i såsen. Läs även instruktionerna på atamon-påsen.
Fick tips från min syster om detta recept.Jag kommer aldrig att köpa tacosås mer.Denna slår allt!
Så roligt att höra!!
Vilken styrka/sort chili använder ni?
Det blir lite olika beroende på vilka frukter vi använder. Många gånger har vi gjort en barnvänlig sås.
Hej! Gjorde detta recept ikväll på mina sista tomater. Blev supergott! Men jag har en fråga: Hur doserar ni atamonen? Jag använde flytande atamon blev så förvirrad av anvisningarna på flaskan. Där finns bara doseringsanvisningar för sylt, saft och ”ättika” och den här såsen passar inte in på något av dem.
Ja den är smått förvirrande, den flytande. Vi har helt gått över till den torra de gånger vi använder atamon.
Ok, tack för svar. En annan fråga. Skyddar atamon mot botulism? Eller är tacosåsen tillräckligt sur för att det inte ska vara någon risk?
Du får kolla med tillverkaren av atamon och kanske kolla på andra konserver du har hemma och se vad de tillsätter.
Lämna ett svar