Ingredienser:
Tacosås
Våra senaste inlägg
- Kurs i Göteborg, Stockholm och SkinnskattebergDags för kurs? Vinterns kurser närmar sig och nu är det rätt tid att ladda för nästa säsong! Den 8 /12 är det dags för Göteborg och den 15/12 i Stockholm Även Färnahelgen… Läs mer: Kurs i Göteborg, Stockholm och Skinnskatteberg
- Tacosås du inte behöver kokaVisst kan man göra tacosås utan att koka såsen först, och där man odlat alla ingredienser själv, både på egen tomatsås och krossade tomater på burk eller tetra. Den här såsen förvånade alla… Läs mer: Tacosås du inte behöver koka
- Övervintra persilja, grönkål, och jordärtskockaNu börjar det bli ganska kallt under både dagtid och nattetid. I våra odlingar har vi en hel del växter kvar att skörda av men det börjar bli hög tid att tänka sig… Läs mer: Övervintra persilja, grönkål, och jordärtskocka
- Varför har vi så många tomater på hösten?Varför har vi så många tomater på hösten? Är det inte på sommaren man skördar de solmogna frukterna? Ja, det beror dels på vilken drömbild man har och på var man bor när… Läs mer: Varför har vi så många tomater på hösten?
- Höst i trädgården med Operose arbetskläderOavsett vilken årstid det är vill vi ha kläder som sitter skönt och som sitter bra. Den här artikeln gör vi tillsammans med Operose vars kläder vi använt de senaste 10 åren och som är… Läs mer: Höst i trädgården med Operose arbetskläder
- Syra jordärtskockor – enkelt och gottJust nu är det en fantastisk tid att skörda jordärtskockor. När man tröttnat på jordärtskockssoppa kan man testa att syra jordärtskockor. Det är fantastiskt gott! Smaken av syrade jordärtskockor är mild, syrlig och… Läs mer: Syra jordärtskockor – enkelt och gott
- Odla bladgrönsaker inomhusUnder vår mörka vinter i Skandinavien är det inte helt fel att skaffa sig färska bladgrönsaker på egen hand genom att odla inomhus. Vi brukar göra på två sätt, antingen odlar vi i… Läs mer: Odla bladgrönsaker inomhus
- Veckans filmer om besöket hos Vintagemannen, novembersallat, pelagoner och vedDenna veckas filmer är en salig blandning av skog och stad, och besök hos vintagemannen och vintageqvinnan. Som brukligt cyklade jag iväg till stugan, via Mälartåg, ett par dagar innan helgen för att… Läs mer: Veckans filmer om besöket hos Vintagemannen, novembersallat, pelagoner och ved
Våra kommande evenemang 24/25
Augusti
- 24 Åmål (Glupsk på Dalsland)– föreläsning
- 25 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs
- 26 Rättvik (Stiftsgården) -föreläsning under en fortbildning
- 27 Ludvika (Cassels Grängesberg) – föreläsning
- 29 Surahammar (Folketshus) – föreläsning
September
- 3 Norberg (Teaterbiografen) – föreläsning
- 10 Smedjebacken (Folkets Hus) – föreläsning
- 12 Nora (Hagbyängars samlingssal) – föreläsning
- 26 Tumba (Bruksmuseet) – föreläsning
Oktober
- 1 Ryd (Biblioteket) – föreläsning
- 15 Kungsbacka -föreläsning
November
- 14 Jönköping – föreläsning (info kommer framöver)
- 17 Enköping (Blomsterlandet) – föreläsning
December
Våren 2025 (uppdateras löpande)
- 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
- 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.
Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:
Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck
Kommentarer
18 svar till ”Tacosås”
Kan jag frysa tacosåsen?
Det borde kunna fungera./ Johannes
Det står i ditt recept att det ska vara 2 liter oskalade tomater…men har jag stora tomater i mitt litermått sp blir det bara 4-5 tomater och massa luft i litermåttet och änvänder jag små tomater så får jag plats med 50 tomater och lite luft i litermåttet???
Menar du att man ska hacka ner tomaterna I småbitar och sedan mäta upp 2 liter tomater?
Det blir en väldans skillnad på mängden tomater beroende på hur man tolkar receptet.
Denna fråga har florerat runt på tomatklubben, så det är många som undrar.
Vänligen anetteHej Anette, det är två liter tomater oavsett storlek på dem så det bösta är att hacka dem så att du inte kokar sås på luft, det är ju inte kul.
Ställ gärna fram din köpe-favorittacosås bredvid och ha som smakreferens och konsistensreferens när du kokar din egen. Tänk på att såsen är lösare när den är varm.
Hur länge tänker man att en oöppnad vs öppnad burk håller på ett ungefär?
Vi brukar använda små burkar så att de inte sparas, äter allt där och då.
Hej! Kan de förvaras i jordkällare eller är det Kyl som gäller?
Mvh ThereseVi har ingen jordkällare, testa. 🙂
Hej har aldrig använt atamon tidigare men har köpt det. Gissar att ni menar blanda ihop atamon med salsan innan man lägger i väl rengjorda (kokade) burkar?
Mvh Thomas”Rengör burkar noga med kokhett vatten och atamon innan såsen fördelas i burkarna”
Vi brukar både rengöra burkarna med kokhett vatten och atamon, därefter blandar vi även ner atamon i såsen. Läs även instruktionerna på atamon-påsen.
Fick tips från min syster om detta recept.Jag kommer aldrig att köpa tacosås mer.Denna slår allt!
Så roligt att höra!!
Vilken styrka/sort chili använder ni?
Det blir lite olika beroende på vilka frukter vi använder. Många gånger har vi gjort en barnvänlig sås.
Hej! Gjorde detta recept ikväll på mina sista tomater. Blev supergott! Men jag har en fråga: Hur doserar ni atamonen? Jag använde flytande atamon blev så förvirrad av anvisningarna på flaskan. Där finns bara doseringsanvisningar för sylt, saft och ”ättika” och den här såsen passar inte in på något av dem.
Ja den är smått förvirrande, den flytande. Vi har helt gått över till den torra de gånger vi använder atamon.
Ok, tack för svar. En annan fråga. Skyddar atamon mot botulism? Eller är tacosåsen tillräckligt sur för att det inte ska vara någon risk?
Du får kolla med tillverkaren av atamon och kanske kolla på andra konserver du har hemma och se vad de tillsätter.
Lämna ett svar