Din varukorg är för närvarande tom!
Tacosås

Ingredienser:
Grön – Hot
Våra senaste inlägg
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
- Vad gör du med dina tomater?Vet du inte vad du ska göra med dina tomater? Här kommer en artikel med recept på tomatprodukter för dig som gillar att leka länge och väl med dina grödor i köket. Sätt… Läs mer: Vad gör du med dina tomater?
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
18 svar till ”Tacosås”
Kan jag frysa tacosåsen?
Det borde kunna fungera./ Johannes
Det står i ditt recept att det ska vara 2 liter oskalade tomater…men har jag stora tomater i mitt litermått sp blir det bara 4-5 tomater och massa luft i litermåttet och änvänder jag små tomater så får jag plats med 50 tomater och lite luft i litermåttet???
Menar du att man ska hacka ner tomaterna I småbitar och sedan mäta upp 2 liter tomater?
Det blir en väldans skillnad på mängden tomater beroende på hur man tolkar receptet.
Denna fråga har florerat runt på tomatklubben, så det är många som undrar.
Vänligen anetteHej Anette, det är två liter tomater oavsett storlek på dem så det bösta är att hacka dem så att du inte kokar sås på luft, det är ju inte kul.
Ställ gärna fram din köpe-favorittacosås bredvid och ha som smakreferens och konsistensreferens när du kokar din egen. Tänk på att såsen är lösare när den är varm.
Hur länge tänker man att en oöppnad vs öppnad burk håller på ett ungefär?
Vi brukar använda små burkar så att de inte sparas, äter allt där och då.
Hej! Kan de förvaras i jordkällare eller är det Kyl som gäller?
Mvh ThereseVi har ingen jordkällare, testa. 🙂
Hej har aldrig använt atamon tidigare men har köpt det. Gissar att ni menar blanda ihop atamon med salsan innan man lägger i väl rengjorda (kokade) burkar?
Mvh Thomas”Rengör burkar noga med kokhett vatten och atamon innan såsen fördelas i burkarna”
Vi brukar både rengöra burkarna med kokhett vatten och atamon, därefter blandar vi även ner atamon i såsen. Läs även instruktionerna på atamon-påsen.
Fick tips från min syster om detta recept.Jag kommer aldrig att köpa tacosås mer.Denna slår allt!
Så roligt att höra!!
Vilken styrka/sort chili använder ni?
Det blir lite olika beroende på vilka frukter vi använder. Många gånger har vi gjort en barnvänlig sås.
Hej! Gjorde detta recept ikväll på mina sista tomater. Blev supergott! Men jag har en fråga: Hur doserar ni atamonen? Jag använde flytande atamon blev så förvirrad av anvisningarna på flaskan. Där finns bara doseringsanvisningar för sylt, saft och ”ättika” och den här såsen passar inte in på något av dem.
Ja den är smått förvirrande, den flytande. Vi har helt gått över till den torra de gånger vi använder atamon.
Ok, tack för svar. En annan fråga. Skyddar atamon mot botulism? Eller är tacosåsen tillräckligt sur för att det inte ska vara någon risk?
Du får kolla med tillverkaren av atamon och kanske kolla på andra konserver du har hemma och se vad de tillsätter.
Lämna ett svar