Din varukorg är för närvarande tom!
Minisemlor
Ingredienser:
75 g smör
2,5 dl mjölk
1 ägg
25 g jäst
1/2 dl socker
2 msk nymalen kardemumma
420 g vetemjöl, ca 6,5-7 dl( vi använder Stora Hällstas kravmärkta mjöl)
En liten nypa salt
Mandelmassa
Grädde
Gör så här: smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. När vätskan är 37 grader så häller du den i en bunke och smular ner jästen. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ( spar lite till utbakningen). Knåda degen tills den blir blank och smidig och jäs den under en bakduk i 30 minuter. Dela upp degen 20 lika stora bitar och låt jäsa i 20-30 minuter på bakplåtsbeklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen mellan 10-15 minuter. Låt bullarna svalna och skär därefter bort ett lock från varje bulle, ta ut en bit av inkråmet och blanda med en skvätt grädde och mandelmassa och lägg tillbaka det i håligheten. Vispa grädde och spritsa ut på bullen, lägg på locket och sikta med florsocker.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
- Dags för serieodling – fyll på med fler frön!Nu är det dags för serieodling och att så framtidens skördar. När vi har sått, planterat om och planterat ut allt, då är det faktiskt dags att börja tänka framåt – och på… Läs mer: Dags för serieodling – fyll på med fler frön!
- Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!Nu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Minisemlor”
Hej, gillar verkligen receptet då jag gjort det i över 20 år, + 2 kryddmått bakpulver min deg också.
Men 2 msk nymalen kardemumma? Aldrig i livet, hos mej blir det 1½ tsk! Bästa hälsningar från RosalillUnderbar bild! Heja spindelmannen!
Lämna ett svar