Din varukorg är för närvarande tom!
Salsa Verde / Tomatillo
Supergod röra att ha till det mesta, speciellt till mat med Mexikanska smaker. Om du inte har tillgång till tomatillos ( vi odlar dem själva) så testa med gröna tomater, se bara till att du kokar dem ”lagom” mjuka.
Ingredienser:
10 st tomatillos
1-4 chilifrukter beroende på tycke och smak
2 medelstora vitlöksklyftor
2 små silverlökar eller en den lök du har
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen spiskummin
Salt efter tycke och smak
Gör så här: Skölj tomatillon och lägg dem i kokande vatten och låt dem koka i 5-7 min. Ta upp och låt rinna av. Klyfta dem och skär bort ev hårda skrutt i mitten av frukterna, skalen ska vara kvar. Finhacka löken och pressa vitlöken och lägg därefter ner alla ingredienser i en hög skål och stavmixa till lagom konsistens smaka av med salt.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
- Dags för serieodling – fyll på med fler frön!Nu är det dags för serieodling och att så framtidens skördar. När vi har sått, planterat om och planterat ut allt, då är det faktiskt dags att börja tänka framåt – och på… Läs mer: Dags för serieodling – fyll på med fler frön!
- Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!Nu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!
- Skörda spenat – så här gör viNu växer spenaten snabbt, och det är hög tid att börja skörda hos oss. Här berättar vi hur vi brukar skörda spenat – både vad vi lärt oss genom åren och våra bästa… Läs mer: Skörda spenat – så här gör vi
- Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödselDe senaste åren har det varit lite klurigt att hitta bra och giftfria gödsel i handeln. I ett samarbete med Tergent provar vi nu deras KRAV-märkta gödsel GrönTrädgård Allgödsel – ett gödsel som… Läs mer: Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödsel
- Binda upp tomaterTomater behöver man oftast stödja seller binda upp, vare sig de växer i växthus, inomhus eller i krukor utomhus. Här berättar vi om våra bästa tips kring uppbindning och stöttning. Det som är… Läs mer: Binda upp tomater
- Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigtDet är inte ovanligt att medodlare runt om i hela landet får för sig att så gurkväxter, så som gurka, melon, zucchini och pumpa, lite för tidigt. Gurkväxter växer i en rasande fart.… Läs mer: Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigt
- Den gröna handboken i grönsaksodlingI år släppte vi vår andra bok på eget förlag ”Den gröna handboken i grönsaksodling”. Det är inte vilken bok som helst, utan vår odlingsbibel för 44 grödor från jord till bord. Det… Läs mer: Den gröna handboken i grönsaksodling
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
6 svar till ”Salsa Verde / Tomatillo”
Det är en mexikansk tomat kan man väl säga om man vill säga det enkelt, som en stor Physalis. Här är en länk till Impecta, det var där jag köpte fröna i vintras https://www.impecta.se/sv/artiklar/tomatillo-2.html
Salsa Verde är grymt, men vad är tomatillos?
Aha, tack för förklaringen – den måste jag testa. Jag har precis kommit igång med att odla, det här är första sommaren och jag har framför allt koncentrerat mig på kryddor – som jag använder när jag grillar.
Du har en grymt bra sida!
Tack:) Hoppas att vi kan inspirera dig till att odla lite läckra grönsaker till nästa år. Det finns ju så galet mycket härliga smaker som väntar där ute i frökatalogerna:)Gillar man att grilla så finns det ju en uppsjö av läckra chilisorter som kan passa. Den här sidan är jättebra: https://www.jalapeno.nu/
Jösses, chili är en större värld än vad jag trodde. Det här måste kollas in.
Jag har länkat till din sida från http://www.alltomgrill.se – nu ska jag satsa mer på att grilla grönt!
[…] 3. Salsa Verde / Tomatillo | Farbror Grön […]
Lämna ett svar