Ingredienser
3 dl quinoa
1 stor rotselleri skalad och skuren i stavar ( kan bytas mot annan rotfrukt tex jordärtskocka)
4-5 normalstora morötter ( kan bytas mot annan rotfrukt tex sötpotatis )
1-2 tsk örtsalt
1 tsk salt (till quinoan)
2-3 msk neutral olja
2-3 msk rapsolja
1 pkt tofu naturell
1-2 tsk Japansk soja
1-2 msk barbequesås
1-2 msk ramslöksolja
1 dl majonäs
1-2 msk dijonsenap
Gräslök, ramslök eller purjolök till garnering
Gör så här: Sätt på ugnen på 225 grader och skala rotsellerin samt morötterna och skär dem till stavar i en för dig passande storlek. Lägg stavarna på en ugnsplåt och ringla över den neutrala oljan och pudra dem med örtsaltet. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 40 min. Koka quinoan enl anvisning på förpackningen. När den är klar häller du i 1-2 msk ramslöksolja och rör om. Skär tofun i små tärningar och blanda dem med sojan och barbeguesåsen innan du steker dem på medelhet värme i rapsolja. Blanda dijonsenapen med majonäsen, smaka av med lite salt. När alla ingredienser är klara blandar du dem i en skål och serverar salladen med finklippt gräslök och dijonmajonäs.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar