Din varukorg är för närvarande tom!
Pastasoppa med grillad paprika och tomat
Ingredienser
1 burk hela skalade tomater
1 burk grillad paprika
1 burk soltorkade tomater
2-5 tsk grönskasbuljong.
ev 1 msk ramslökolja
2-6 tsk basilikapesto
4 nävar dinkelskruvar tricolore eller annan pasta
1 block tofu marinerad eller naturell skuren i små bitar.
Blandade rostade frön tex pumpakärnor och solrosfrön eller 1 påse frömix
2-5 dl vatten
eventuellt en skvätt salt
Gör så här: Ta fram två medelstora kastruller Sätt på pastavatten i en kastrull och häll ner de hela skalade tomaterna, den grillade paprikan, 2 dl vatten samt de tomaterna i den andra kastrullen. Stavmixa ingredienserna så du får soppan slät och låt den puttra på svag-medelvärme i 10-15 min, spä med vatten om den blir för tjock. Lägg nu ner 4 nävar dinkelskruvar i det kokande och saltade pastavattnet och koka dem så att de har lite tuggmotstånd kvar. När pastan är klar så häll den i ett durkslag och fortsätt med soppan. Ringla ner en matsked ramslöksolja, finhacka tofun och lägg i den, tillsätt grönsaksbuljongen, peston, lite salt och eventuellt mer vatten. Lägg i pastan och rör om. Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens och parera då med lite extra grönsaksbuljong och pesto så att den inte smakar för lite. Servera den med rostade frön på toppen.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
- Dags för serieodling – fyll på med fler frön!Nu är det dags för serieodling och att så framtidens skördar. När vi har sått, planterat om och planterat ut allt, då är det faktiskt dags att börja tänka framåt – och på… Läs mer: Dags för serieodling – fyll på med fler frön!
- Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!Nu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!
- Skörda spenat – så här gör viNu växer spenaten snabbt, och det är hög tid att börja skörda hos oss. Här berättar vi hur vi brukar skörda spenat – både vad vi lärt oss genom åren och våra bästa… Läs mer: Skörda spenat – så här gör vi
- Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödselDe senaste åren har det varit lite klurigt att hitta bra och giftfria gödsel i handeln. I ett samarbete med Tergent provar vi nu deras KRAV-märkta gödsel GrönTrädgård Allgödsel – ett gödsel som… Läs mer: Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödsel
- Binda upp tomaterTomater behöver man oftast stödja seller binda upp, vare sig de växer i växthus, inomhus eller i krukor utomhus. Här berättar vi om våra bästa tips kring uppbindning och stöttning. Det som är… Läs mer: Binda upp tomater
- Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigtDet är inte ovanligt att medodlare runt om i hela landet får för sig att så gurkväxter, så som gurka, melon, zucchini och pumpa, lite för tidigt. Gurkväxter växer i en rasande fart.… Läs mer: Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigt
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Pastasoppa med grillad paprika och tomat”
Såg väldans gott ut!
Lämna ett svar