Din varukorg är för närvarande tom!
Pasta med sås / vegetarisk
Det här en av de rätterna som våra barn oftast svarar att de vill ha när vi frågar dem. ”Pasta med sås”! Vi gör lite olika slags tomatsåser från gång till gång. Just den här såsen är en relativt snabb sås som också blir väldigt mustig på grund av all de olika slags tomatingredienserna och rotsellerin. Betyg? Våra barn åt samma denna rätt två dagar i rad, vilket de gör väldigt sällan. Den här såsen och pastan räcker till 6 personer
Ingredienser
1 liten lök
30-50 g rotselleri
Ca 0,5 dl rapsolja till stekning och 0,5 dl i pastavattnet
1/2 dl vitt vin
2 tsk rårörsocker
1 burk hela tomater
1/3 dels tomatburk med vatten
2 msk tomatpuré
3 msk tomatpesto
1 tsk basilikapesto
2 tsk grönsaksbuljong
1 påse fullkornsspagetti
1/2- 1 pkt tofu mild chili per person
Salt till pastavattnet
Örtsalt och nymalen svartpeppar efter tycke och smak
Gör så här: Sätt på pasta vattnet i en stor kastrull och salta. Finhacka lök och rotselleri och fräs mjukt i rapsoljan i en tjockbottnad kastrull. Häll i vinet och råsockret och reducera bort vätskan, häll därefter i tomatpurén och dra runt ett par varv. Stjälp i de hela tomaterna i kastrullen och stavmixa till en lagom konsistens. Blanda därefter i tomat och basilika pesto, buljongen och vattnet. Sänk värmen och sätt på locket och låt det småputtra på låg värme i 10-20 minuter, rör om då och då så att det inte bränns vid. Stek tofun i rapsolja när spagettin nästan är klar. Smaka av såsen med salt och peppar
Våra senaste inlägg
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
- Skörda basilika hela sommarenBasilika är en av våra mest älskade örter – doftande, smakrik och oumbärlig i allt från pesto till pasta. Med rätt knep kan du skörda basilika i mängder hela sommaren. Här får du… Läs mer: Skörda basilika hela sommaren
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Pasta med sås / vegetarisk”
Oj det där lät gott! Surfar runt och letar vegetariska recept som inte är superkrångliga och det verkar passa in på det här receptet. Tack för tipset.
Lämna ett svar