Din varukorg är för närvarande tom!
Pasta med sås / vegetarisk
Det här en av de rätterna som våra barn oftast svarar att de vill ha när vi frågar dem. ”Pasta med sås”! Vi gör lite olika slags tomatsåser från gång till gång. Just den här såsen är en relativt snabb sås som också blir väldigt mustig på grund av all de olika slags tomatingredienserna och rotsellerin. Betyg? Våra barn åt samma denna rätt två dagar i rad, vilket de gör väldigt sällan. Den här såsen och pastan räcker till 6 personer
Ingredienser
1 liten lök
30-50 g rotselleri
Ca 0,5 dl rapsolja till stekning och 0,5 dl i pastavattnet
1/2 dl vitt vin
2 tsk rårörsocker
1 burk hela tomater
1/3 dels tomatburk med vatten
2 msk tomatpuré
3 msk tomatpesto
1 tsk basilikapesto
2 tsk grönsaksbuljong
1 påse fullkornsspagetti
1/2- 1 pkt tofu mild chili per person
Salt till pastavattnet
Örtsalt och nymalen svartpeppar efter tycke och smak
Gör så här: Sätt på pasta vattnet i en stor kastrull och salta. Finhacka lök och rotselleri och fräs mjukt i rapsoljan i en tjockbottnad kastrull. Häll i vinet och råsockret och reducera bort vätskan, häll därefter i tomatpurén och dra runt ett par varv. Stjälp i de hela tomaterna i kastrullen och stavmixa till en lagom konsistens. Blanda därefter i tomat och basilika pesto, buljongen och vattnet. Sänk värmen och sätt på locket och låt det småputtra på låg värme i 10-20 minuter, rör om då och då så att det inte bränns vid. Stek tofun i rapsolja när spagettin nästan är klar. Smaka av såsen med salt och peppar
Våra senaste inlägg
- Odla steg för steg – ärterAtt odla ärter är enkelt, roligt och väldigt givande. Dessutom är de en perfekt gröda för både nybörjaren och den mer erfarna odlare. Här berättar vi om hela odlarvägen från frö till skörd.… Läs mer: Odla steg för steg – ärter
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Pasta med sås / vegetarisk”
Oj det där lät gott! Surfar runt och letar vegetariska recept som inte är superkrångliga och det verkar passa in på det här receptet. Tack för tipset.
Lämna ett svar