Örtsalt

Om råvarorna är A så är kryddorna O i vår matlagning. När vi fick vår mortel i present för några år sedan kom idéen om att göra egen saltblandning. I vår köksträdgård finns en uppsjö av olika örter. I slutet av sommaren därpå skördade jag allt jag kunde hitta som kunde passa: rödbetsblast, timjan, dill, gräslök, libbsticka, rucola, persilja, körvel och basilika. Tillsammans med grovsalt har jag mortlat allt grovt. Sedan har jag lagt det att torka i rumstemperatur.

Göra eget örtsalt

När örterna torkat helt var det dags för mer mortlande. Jag tog lite i taget och när allt blivit näst intill ett ljusgrönt pulver, fördelades allt i små burkar.

Vårt örtsalt blev fantastiskt gott och användbart. Vi har det i sallader, soppor, grytor, såser och mycket mer. Nu kan vi inte klara oss utan det. I sommar kommer vi för tredje året i rad ta fram morteln efter en rejäl örtskörd…

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *