En supergod och smakrik grönsaksröra av egen skörd. Passar som tillbehör till lördagsmiddagen eller kanske på ett nygräddat bröd.
Vanliga tillbehör till våra maträtter under sensommaren och hösten är frästa grönsaker med vitlök. Vi skivar ofta allt på längden och fräser i rapsolja grönsakerna på hög värme så att de får fin färg. Som nyfrästa är de fantastiska. Ibland blir det rester som får ligga i kylskåpet och hoppas på att bli uppätna vid ett senare tillfälle. Men när man har mängder med färska grönsaker att skörda eller en massa skålar med skörd överallt, känns det inte lika gott att plocka fram gårdagens mjuka grönsaker att äta av. Istället kan man mixa allt och göra till en lyxig grönsaksröra till bröd eller bara som ett gott tillbehör.
Ingredienser
1-2 skivade och frästa små auberginer
2 skivade och frästa paprikor
1 skivad och fräst zucchini
några tomater, klyftade och frästa med några finhackade vitlöksklyftor
rapsolja
örtsalt
Gör så här:
Skiva aubergin, paprika och zucchini och fräs tillsammans i rapsolja. Låt svalna. Fräs tomatklyftor i rapsolja tillsammans med vitlök. Lås svalna. Lägg allt i en behållare som passar bra för stavmixer. Krydda med örtsalt och mixa sedan grönsakerna till en slät röra. Servera genast eller förvara i kylskåp i några dagar.
Tips!
Röran kan användas som smaksättning i en gryta, tomatsås eller kanske i en lasange.
Theres Lundén
Lämna ett svar