Tänk er en kolhydratfri pizza. Där den där dåsigheten man annars förknippar med en pizzalunch eller middag uteblir. Här har vi gjort tre olika fyllningar. Margherita original, en med pesto och en med kapris på. Receptet räcker till 12 minipizzor i storleken som kaffefat.
Ingredienser
1burk krossade tomater
1 tsk buljong
2 msk vitt vin ( kan uteslutas)
1-2 tsk ramslöksolja eller den du har hemma
0.5-1 tsk torkad oregano
4 ägg
3 dl mandelmjöl
4tsk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
en skvätt salt
1-2 dl ost
Pesto
Kapris
Gör så här steg: Sätt ugnen på 200 grader och preparera två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Vispa äggen hårt så att de blir till ett skum. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och psylliumhusk med varandra och stjälp ner det i äggskummet. Rör runt ingredienserna ordentligt och låt smeten stå och svälla i 5 min. Klicka ut sex plättar på varje ugnsplåt och förgrädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter, grädda en plåt i taget. När du ställt in den första plåten i ugnen blandar du ihop tomatsåsingredienserna i en kastrull. Börja med att stavmixa de krossade tomaterna och tillsätt därefter oregano, ramslöksolja, vin och buljong. Koka upp och rör om. Bre på tomatsåsen på de förgräddade pizzabottnarna och lägg därefter på den fyllning du vill ha och grädda i mitten av ugnen i mellan 10-12 minuter.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar