Din varukorg är för närvarande tom!
Middag och prisutdelning blir av! Guldstänk!

Det blir Guldstänk! Dagen innan den stora middagen och prisutdelningen skulle ske i våras, blev det bestämt att stora folksamlingar skulle undvikas. Guldstänksgalan sköts på framtiden.
I vintras fick vi beskedet om att vi blivit nominerade till årets marknadsförare. En hisnande och smickrande utmärkelse tyckte och tycker vi. Gud så kul! Vi som liksom startade en blogg så där lite på en höft och började fotografera och skriva om det vi älskar att göra, odla och pyssla med mat. Så det kan bli om man gör det man älskar och aldrig ger upp tänkte vi. Det är väl så det är och vad vi försöker få våra barn att verkligen förstå. För de som aldrig ger upp händer det intressanta saker på vägen, för dem blir livet ett äventyr. Vi hade inga speciella planer för Farbror Grön, att vi skulle bli så och så stora osv.
Vi har låtit Farbror Grön växa lite kringelikrokigt och tycker att det viktigaste är att ha roligt. Samarbeten, möten, gemensamma aktiviteter och vårt arbete ska vara roligt och roligt för alla parter. Då flyter det på på ett bra sätt och man kan stå för det man gör. Vi jobbar fortfarande inte med några exakta mål om hur vi ska utvecklas eller till vad. Vi vill helt enkelt inte begränsa vår kreativitet till att följa en utstakad väg. Vägen rullas ut framför oss och om vi inte tycker att det ser så intressant ut, tar vi av vid nästa stig och fortsätter där. Det har fungerat för oss, vårt sätt att vara och tänka.
Guldstänk blir av
I juli fick vi besked om att en liten begränsad Guldstänksgala med max 50 personer ändå kommer att genomföras. Den 10 september kommer en nedbantad skara av människor träffas på Aros congress center i Västerås och delta i denna middag och ceremoni.
Det här är den första tillställningen vi närvarar vid sedan i februari så det känns extra festligt. Lite som en smak på en framtid vi många längtar efter och önskar. Så oavsett vem som vinner så känns det här som ett andningshål. Som första gången man sticker upp huvudet från coronadimman och kanske minns hur livet var och förhoppningsvis kan vara i framtiden.
Årets marknadsförare
På bilden nedanför kan ni läsa mer om varför vi har nominerats till årets marknadsförare. Vi blev så glada när vi fick reda på det här och oavsett hur det går den 10 september tar vi med oss att vi i Sveriges sjätte största stad ( Örebro försöker hela tiden ta den platsen) blivit utsedda till ett av de företag som kvalar in till att bli årets marknadsförare. Vi som för 10 år sedan inte ens hade en tanke på att bli företagare. Så det kan bli om man gör det man älskar att göra. Tack alla ni som röstade på oss i vintras!

Våra senaste inlägg
- Möt oss på Nordiska Trädgårdar HöstNu är hösten på intåg och snart är det dags för höstens trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar Höst på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer som vanligt hålla föredrag, prata odling i vår monter och sälja… Läs mer: Möt oss på Nordiska Trädgårdar Höst
- Potatisbladmögel – hur man räddar knölarnaPotatisbladmögel eller brunröta som det också kallas är ett gissel som kan drabba både potatis och tomater. Under alla år vi odlat har vi knappt haft några angrepp som verkligen skadat potatisarna –… Läs mer: Potatisbladmögel – hur man räddar knölarna
- Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakesoVi älskar sallad och olika typer av sallader! Ibland har vi dem som sidorätter och ibland som hel maträtt. Här har vi blandat till en sallad med vintersallat, gurka, zucchini och tomater. Till… Läs mer: Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakeso
- Odla steg för steg – ärterAtt odla ärter är enkelt, roligt och väldigt givande. Dessutom är de en perfekt gröda för både nybörjaren och den mer erfarna odlare. Här berättar vi om hela odlarvägen från frö till skörd.… Läs mer: Odla steg för steg – ärter
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
Våra kommande evenemang 2025
September
- 6 Enköping (Drömparken) – föreläsning under Trädgårdsdagen
- 7 Västerås (Vallby friluftsmuseum) – föreläsning under Höstfesten
- 11 Kungsbacka (Vallda trädgårdstad) – föreläsning
- 25 Orust Henån (Kulturhuset Kajutan) – föreläsning
- 27 Linköping ( Huvudbiblioteket ) – föreläsning under beredskapsveckan
- 30 Västerås (Talarkväll I Thomaskyrkan) – föreläsning
Oktober
- 7 Vänersborg (Bibilioteket Gröna salen) – föreläsning
- 10-12 Stockholm, Älvsjö (Stockholmsmässan) – föreläsning, monter (21:36) och försäljning under Nordiska trädgårdar höstmässa. Fokus under mässan ligger på att odla kallt.
November ( Norrbottenturné)
- 3 Gällivare
- 4 Jokkmokk – föreläsning (mer info kommer)
- 5 Piteå – föreläsning (mer info kommer)
- 6 Luleå ( Fiolkets bio Royal) – föreläsning, köp din biljett på biletto, tryck här.
December
- 7 Göteborg (First hotel) – endagskurs
- 14 Stockholm( Hälsans hus) – endagskurs
Februari
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
6 svar till ”Middag och prisutdelning blir av! Guldstänk!”
Så roligt! Ni är så värda att FIRAS! Ni är sunda och naturliga; det allra bästa man kan vara i en tid med massor av skruvat och konstlat. Fortsätt att vara er själva! Ni är bara bäst! Ja, i h så kunniga!!!
Tack 🙂
Heja och Bravo!!! Välförtjänt och välkommet! För mig betyder ni båda lugn och trevlig och framför allt saklig information på ett mycket tillgängligt sätt – utan tjafs och trendigt flörtande. Någon plan har uppenbarligen inte behövts, fortsätt så tack! 😀
Hälsar Sofia B i Skåne som håller tummarna.Tack, vad fint att höra. 🙂
Vad roligt att ni fick priset. Det är ni värda för alla tips och recept mm😊🌹
Tack 🙂
Lämna ett svar