Din varukorg är för närvarande tom!
Middag och prisutdelning blir av! Guldstänk!

Det blir Guldstänk! Dagen innan den stora middagen och prisutdelningen skulle ske i våras, blev det bestämt att stora folksamlingar skulle undvikas. Guldstänksgalan sköts på framtiden.
I vintras fick vi beskedet om att vi blivit nominerade till årets marknadsförare. En hisnande och smickrande utmärkelse tyckte och tycker vi. Gud så kul! Vi som liksom startade en blogg så där lite på en höft och började fotografera och skriva om det vi älskar att göra, odla och pyssla med mat. Så det kan bli om man gör det man älskar och aldrig ger upp tänkte vi. Det är väl så det är och vad vi försöker få våra barn att verkligen förstå. För de som aldrig ger upp händer det intressanta saker på vägen, för dem blir livet ett äventyr. Vi hade inga speciella planer för Farbror Grön, att vi skulle bli så och så stora osv.
Vi har låtit Farbror Grön växa lite kringelikrokigt och tycker att det viktigaste är att ha roligt. Samarbeten, möten, gemensamma aktiviteter och vårt arbete ska vara roligt och roligt för alla parter. Då flyter det på på ett bra sätt och man kan stå för det man gör. Vi jobbar fortfarande inte med några exakta mål om hur vi ska utvecklas eller till vad. Vi vill helt enkelt inte begränsa vår kreativitet till att följa en utstakad väg. Vägen rullas ut framför oss och om vi inte tycker att det ser så intressant ut, tar vi av vid nästa stig och fortsätter där. Det har fungerat för oss, vårt sätt att vara och tänka.
Guldstänk blir av
I juli fick vi besked om att en liten begränsad Guldstänksgala med max 50 personer ändå kommer att genomföras. Den 10 september kommer en nedbantad skara av människor träffas på Aros congress center i Västerås och delta i denna middag och ceremoni.
Det här är den första tillställningen vi närvarar vid sedan i februari så det känns extra festligt. Lite som en smak på en framtid vi många längtar efter och önskar. Så oavsett vem som vinner så känns det här som ett andningshål. Som första gången man sticker upp huvudet från coronadimman och kanske minns hur livet var och förhoppningsvis kan vara i framtiden.
Årets marknadsförare
På bilden nedanför kan ni läsa mer om varför vi har nominerats till årets marknadsförare. Vi blev så glada när vi fick reda på det här och oavsett hur det går den 10 september tar vi med oss att vi i Sveriges sjätte största stad ( Örebro försöker hela tiden ta den platsen) blivit utsedda till ett av de företag som kvalar in till att bli årets marknadsförare. Vi som för 10 år sedan inte ens hade en tanke på att bli företagare. Så det kan bli om man gör det man älskar att göra. Tack alla ni som röstade på oss i vintras!

Våra senaste inlägg
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
- Vad gör du med dina tomater?Vet du inte vad du ska göra med dina tomater? Här kommer en artikel med recept på tomatprodukter för dig som gillar att leka länge och väl med dina grödor i köket. Sätt… Läs mer: Vad gör du med dina tomater?
- Vinterns kurser med Farbror GrönNu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Vinterns kurser med Farbror Grön
- Smart skördetips för morötter som växer tättVäxer dina morötter väldigt tätt? Här berättar vi om ett smart tips för tätväxande morötter som både ger mer plats och fin skörd. Morotsfrön är otroligt små, och alla som har sått egna… Läs mer: Smart skördetips för morötter som växer tätt
- Frys in persilja – enkelt och gottVi odlar gärna mycket persilja så att vi kan frysa in och ha tillgång till under resten av året. Det är både roligt och gott att odla sina egna kryddväxter, och persilja är… Läs mer: Frys in persilja – enkelt och gott
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
6 svar till ”Middag och prisutdelning blir av! Guldstänk!”
Så roligt! Ni är så värda att FIRAS! Ni är sunda och naturliga; det allra bästa man kan vara i en tid med massor av skruvat och konstlat. Fortsätt att vara er själva! Ni är bara bäst! Ja, i h så kunniga!!!
Tack 🙂
Heja och Bravo!!! Välförtjänt och välkommet! För mig betyder ni båda lugn och trevlig och framför allt saklig information på ett mycket tillgängligt sätt – utan tjafs och trendigt flörtande. Någon plan har uppenbarligen inte behövts, fortsätt så tack! 😀
Hälsar Sofia B i Skåne som håller tummarna.Tack, vad fint att höra. 🙂
Vad roligt att ni fick priset. Det är ni värda för alla tips och recept mm😊🌹
Tack 🙂
Lämna ett svar