Din varukorg är för närvarande tom!
Kurs med Farbror Grön – Hedenlunda slott
Nu är det dags att presentera vårens andra odlingskurs. Efter mängder av föreläsningar har vi kommit fram till att vi vill gå på djupet och anordna odlingskurser. I höstas föddes idén om en kurs med övernattning och SPA. Välkomna till Hedenlunda slott den 10-11 maj.
Den 10 – 11 maj 2018, Kristi Himmelsfärd, finns möjlighet för dig som är odlingsintresserad att komma till Hedenlunda Slott mitt i hjärtat av Södermanland och inspireras Johannes Wätterbäck och Theres Lundén (Farbror Grön). I priset ingår fika, två luncher, en tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.
”Kursen var jättetrevligt. Det sociala hänget var minst lika bra som själva kursen. Diskussionerna i poolen och kring matborden kommer att leva länge i minnet.”
Kursens innehåll
Odlingens fem faktorer
För att lyckas med odling behöver man ha goda kunskaper om odlingens fem faktorer: jord, näring, vatten, ljus och temperatur. Under den första dagen kommer vi gå på djupet kring dessa faktorer så att du i ditt eget odlande kan planera för dina kommande odlingar och få till det allra bästa odlingsresultatet. Extra fokus kommer att ligga på jord och vi ber dig därför att ta med några deciliter jord från din odling.
Serieodling av grönsaker
Vi odlar grönsaker året om och låter grödor avlösa varandra i odlingen, sk serieodling. Vi berättar hur det går till rent praktiskt hos oss och ger tips på hur man kan sprida ut sådd och skörd under året. I detta moment kommer vi prata om olika ätbara växter och tipsa om goda sorter. Det kommer också finnas möjlighet för dig att så några frön och omplantera några plantor.
Tomatodling
Under dag nummer två kommer vi gå på djupet när det gäller tomatodling. Du kommer att få lära dig om omplantering, sticklingsförökning och hur du ska sköta om tomatplantor under säsongen och undvika problem. Ett flertal tomatrecept utlovas.
Under båda dagarna kommer teori att blandas med praktiska övningar. Med dig hem kommer du ha nya odlingskunskaper, fröer, egen sådd, energi och minst en planta.
Hoppas att du vill komma och njuta av en helg fylld med god mat, SPA och odling i massor!
”Känner mig väldigt inspirerad o fick med mig några värdefulla tips.”
Så här ser dagarna ut
Torsdag
10.00 Förmiddagskaffe med hembakat
10.30 Introduktion och föreläsning
12.00 Lunch med salladsbuffè och måltidsdryck
13.00 Workshop
14.30 Eftermiddagskaffe med hembakat
15.00 Föreläsning / workshop
16.00 Egentid för SPA och relax
19.00 Tre rätters supé inkl måltidsdryck (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)
Fredag
8.00-9.00 Slottslik frukostbuffé
9.00 Föreläsning / workshop
10.30 Förmiddagsfika
11:00 Föreläsning (/ workshop
12:00 Lunch
13:00 Föreläsning / workshop och meditationspass, avslutning
15.00 Kursen slutar
Priset för tvådagarskursen är 4125 (inkl moms) kr per person.
I priset ingår fika, två luncher, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.
Så här anmäler du: Sätt in anmälningsavgiften 1000 kr på bankgiro 149-5811 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen samt ”Hedenlunda”. Innan den 10/4 2018 betalas resterande 3125 kr till samma bankgiro-nummer. OBS! Datumet för anmälan ha gått ut.
När betalning kommit in och anmälningsformulär är ifyllt får du ett bekräftande mail att du antagits till kursen.
Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.
Om du vill ge kursen som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Den fås via mail efter att bokningen är gjord.
Välkomna
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
”Tack för ert personliga framförande och tydliga engagemang.
Det ska bli en fröjd att odla detta år!”
Våra senaste inlägg
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar