Din varukorg är för närvarande tom!
Klassisk tacopaj med vegofärs

När vi vuxna hade tröttnat på att äta tacos på vanligt vis provade vi pajversionen. Det blev succé och barnen har nu börjat önska tacopaj då och då. För att få middagen att bli lite mer vuxen i smaken brukar vi toppa med vår egna syrade chilisås, fast bara på våra egna tallrikar förstås.
Ingredienser
Pajdeg
- 100 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
- 1 tsk salt
Fyllning
- 300 gr vegofärs
- 3/4 sats med taco-krydda eller köpt kryddmix
- 3-4 dl crème fraiche
- 1/2 dl tacosås
- 1 dl grovriven ost
- örtsalt och peppar
Till serveringen
Gräddfil
Tacosås eller en egen syrad chilisås
En god sallad
Gör så här: Blanda ingredienserna till pajskalet och klä pajformen. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 10 minuter. Fräs färsen och krydda med kryddmixen. Tillsätt vatten och låt koka ihop. Blanda crème fraiche, tacosås, örtsalt och peppar. Fyll det förgräddade pajskalet med färsen och bred ut crème fraiche-blandningen över färsen. Toppa med att strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera pajen med sallad, gräddfil och tacosås.
Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!Nu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!
- Skörda spenat – så här gör viNu växer spenaten snabbt, och det är hög tid att börja skörda hos oss. Här berättar vi hur vi brukar skörda spenat – både vad vi lärt oss genom åren och våra bästa… Läs mer: Skörda spenat – så här gör vi
- Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödselDe senaste åren har det varit lite klurigt att hitta bra och giftfria gödsel i handeln. I ett samarbete med Tergent provar vi nu deras KRAV-märkta gödsel GrönTrädgård Allgödsel – ett gödsel som… Läs mer: Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödsel
- Binda upp tomaterTomater behöver man oftast stödja seller binda upp, vare sig de växer i växthus, inomhus eller i krukor utomhus. Här berättar vi om våra bästa tips kring uppbindning och stöttning. Det som är… Läs mer: Binda upp tomater
- Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigtDet är inte ovanligt att medodlare runt om i hela landet får för sig att så gurkväxter, så som gurka, melon, zucchini och pumpa, lite för tidigt. Gurkväxter växer i en rasande fart.… Läs mer: Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigt
- Den gröna handboken i grönsaksodlingI år släppte vi vår andra bok på eget förlag ”Den gröna handboken i grönsaksodling”. Det är inte vilken bok som helst, utan vår odlingsbibel för 44 grödor från jord till bord. Det… Läs mer: Den gröna handboken i grönsaksodling
- Odla tomater i krukor utomhusSedan 20 år tillbaka odlar vi tomater i krukor utomhus. Det går också bra att ha dem i växthuset, ja även inomhus, det beror lite på när man vill ha skörden och hur… Läs mer: Odla tomater i krukor utomhus
- Så gurkväxter i maj – gurka, melon, squash och pumpaNu i mitten av maj är det en perfekt tid att så gurkväxter. Gurka, melon, squash och pumpa älskar värme, växer snabbt och är känsliga för kyla så därför är maj en perfekt… Läs mer: Så gurkväxter i maj – gurka, melon, squash och pumpa
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Klassisk tacopaj med vegofärs”
Prova med hackad tomat och jalapeno i créme fraiche-såsen! Supergott🌸
Tack, det lät gott:)
Lämna ett svar