Tänk, nu kan man bli sugen på kantarellsmörgås och inom loppet av en timme så kan önskan var uppfylld. Åtminstone om man har nära till en skog där det växer mycket svamp. Varje höst brukar vår familj gå på härliga svamppromenader och nästan varje gång gör vi svampsmörgåsar åt oss när vi kommer hem.
Ingredienser
Kantareller
schalottenlök
smör till stekning
örtsalt
persilja
bröd
Gör så här: Rensa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Finhacka schalottenlök. Fräs svampen i smör. Efter någon minut börjar kantarellerna vätska sig, när vätskan dunstat lägger man i en till klick smör. Vi brukar ha ganska hög värme på för att få svampen knaprig. När den börjar få lite färg lägger vi ner löken i pannan, det kan behövas ännu mer smör. Svamp brukar suga i sig rejält med fett. När löken är mjuk och näst intill genomskinlig kryddar vi med örtsalt och strör över finhackad färsk eller fryst persilja. Fördela svampfräset på smörat bröd och njut!
Theres Lundén
Lämna ett svar