Din varukorg är för närvarande tom!
Indisk pytt med potatis och blomkål
En otroligt välsmakande vegetarisk pytt med smak av spiskummin och bruna senapsfrön och en sval yoghurt. Det här receptet passar bra till två vuxna.
Ingredienser 2 personer
6 fasta medelstora potatisar
Ett halvt medelstort blomkålshuvud
1-2 dl ghee
0,5 tsk bruna senapsfrön
0,5 tsk hel spiskummin
0,5 tsk malen spiskummin
Örtsallt för avsmakning och till yoghurt
2 dl mild naturell yoghurt
1 näve spenat
Gör så här: Skala och tärna potatisarna i cm stora bitar och skär blomkålen i mindre buketter. Hetta upp en stekpanna på nästan det högsta och lägg i en stor klick ghee som när den smälter täcker hela stekpannanas yta. Häll i potatistärningarna och rör lite då och då så att de inte bränns men ändå får en knaprig yta. När du börjar skönja lite stekyta på potatisarna så häller du i de bruna senapsfröna i stekpannan och steker tills potatisen blivit lagom mjuk och knapriga, du kan behöva fylla på med en klick ghee om det ser torrt ut. Häll upp potatisarna i en skål, salta lite lätt med örtsalt och låt svalna. Skölj ur stekpannan med varmt vatten och diska den lite lätt med en diskborste och ställ den åter på den heta plattan. Klicka i en rejäl klick ghee och lägg i blomkålen, den malda och hela spiskumminen. Rör runt blomkålen så att den inte blir alltför bränd men ändå får lite yta här och där, du kan behöver klicka i en klick extra ghee. När du tycker att den verkar vara klar och den kan gott vara lite knaprig saltar du lite lätt och häller dem i skålen med potatisarna. Servera denna pytt tillsammans med spenatyoghurt.
Spenatyoghurt: Häll 0,5 dl yoghurt i en bunke och stavmixa den med en näve spenat och lite örtsalt. Blanda därefter i resten av yoghurten och blanda om.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Farbror Grön i Järvsö ”Stenegård” den 25 majVälkomna till en stunds odlingsinspiration på Stenegård i Järvsö den 25 maj där jag Johannes Wätterbäck / Farbror Grön, delar med mig av mina erfarenhetsbaserade tips och tankar till ett glädjefullare, roligare och… Läs mer: Farbror Grön i Järvsö ”Stenegård” den 25 maj
- Odla i odlingslådor med vattenmagasinHar du upptäckt de fantastiska odlinglådorna man kan finna på Gjordnära vid namn Berberis? Med sina vattenmagasin och enkla design är dessa odlingslådor ypperliga för krukodling både inomhus, i växthus och utomhus. Detta… Läs mer: Odla i odlingslådor med vattenmagasin
- Odla kallt – vårså majsSist ut bland våra kalla sådder utomhus är de som görs i maj månad. Däribland har vi majs av alla de slag. Här berättar vi om vårså majs kallt. Under en massa år… Läs mer: Odla kallt – vårså majs
- Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att geDet är väldigt många som använder kiss, eller guldvatten som många av oss kallar det, i sina odlingar. För varje år blir vi bara fler och fler. Kiss är den bärbara gåvan vi… Läs mer: Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att ge
- Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 majEndagskursen ”Odla dig ur krisen” handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv. Genom att odla kallt och serieodla, att så vid flera tidpunkter och att samodla, det vill säga att blanda växter med varandra… Läs mer: Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 maj
- Rosettkål – tips för lång och stor skördDet är få kålsorter som är som rosettkål och kan leverera mycket mat under lång tid. Det här är snudd på världens bästa kål, tycker vi. Sedan vi odlade den för första gången… Läs mer: Rosettkål – tips för lång och stor skörd
- Tack för att ni gör vårt arbete möjligtVi är så otroligt glada över alla er som hittar till oss, Farbror Grön. Till dig som är premium-läsare på farbrorgron.se vill vi ge ett extra stort tack, du får verkligen vårt arbete… Läs mer: Tack för att ni gör vårt arbete möjligt
- Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberreceptHos oss är rabarberbladen frodiga och fina och det är snart dags att börja skörda på allvar. Men vad ska man göra när man tröttnat på rabarberpaj? Här följer ett gäng rabarberrecept inklusive… Läs mer: Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberrecept
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar