Din varukorg är för närvarande tom!
Indisk pytt med potatis och blomkål
En otroligt välsmakande vegetarisk pytt med smak av spiskummin och bruna senapsfrön och en sval yoghurt. Det här receptet passar bra till två vuxna.
Ingredienser 2 personer
6 fasta medelstora potatisar
Ett halvt medelstort blomkålshuvud
1-2 dl ghee
0,5 tsk bruna senapsfrön
0,5 tsk hel spiskummin
0,5 tsk malen spiskummin
Örtsallt för avsmakning och till yoghurt
2 dl mild naturell yoghurt
1 näve spenat
Gör så här: Skala och tärna potatisarna i cm stora bitar och skär blomkålen i mindre buketter. Hetta upp en stekpanna på nästan det högsta och lägg i en stor klick ghee som när den smälter täcker hela stekpannanas yta. Häll i potatistärningarna och rör lite då och då så att de inte bränns men ändå får en knaprig yta. När du börjar skönja lite stekyta på potatisarna så häller du i de bruna senapsfröna i stekpannan och steker tills potatisen blivit lagom mjuk och knapriga, du kan behöva fylla på med en klick ghee om det ser torrt ut. Häll upp potatisarna i en skål, salta lite lätt med örtsalt och låt svalna. Skölj ur stekpannan med varmt vatten och diska den lite lätt med en diskborste och ställ den åter på den heta plattan. Klicka i en rejäl klick ghee och lägg i blomkålen, den malda och hela spiskumminen. Rör runt blomkålen så att den inte blir alltför bränd men ändå får lite yta här och där, du kan behöver klicka i en klick extra ghee. När du tycker att den verkar vara klar och den kan gott vara lite knaprig saltar du lite lätt och häller dem i skålen med potatisarna. Servera denna pytt tillsammans med spenatyoghurt.
Spenatyoghurt: Häll 0,5 dl yoghurt i en bunke och stavmixa den med en näve spenat och lite örtsalt. Blanda därefter i resten av yoghurten och blanda om.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar