Hirsgröt med frön och torkad frukter

Hirsgröt

Hirsen ger en knaprig konsisten och ihop med vaniljen, fröna, frukterna är det få frukostar som känns så nyttiga. Servera gärna med soja/ havremjölk och en klick lingonsylt.

Ingredienser
1,5 dl hirs, hel ej flingor
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
2 msk granatäppelkärnor
5 dl vatten
4-6 dadlar skutna i tunna skivor
1 tsk vaniljpulver
2 msk chiafrön
2-3 msk havregryn
Eventuellt 0,5 – 1 dl vatten till kokningen

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull på kvällen och låt stå framme över natten. Sätt på kastrullen på medelhög värme och koka ihop gröten under omrörning. Då dessa ingredienser inte innehåller så mycket stärkelse så blir gröten inte lika homogen som tex havregrynsgröt. Späder man med lite vatten och låter den småsjuda lite längre så får man ändå ihop den något.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *