Din varukorg är för närvarande tom!
Het böncurry med ris / vegansk
I vanliga fall är vi, om vi ska vara helt ärliga, inte så mycket för bönor. De har ofta en mjölig konsistens som vi inte uppskattar. Därför lagade vi denna rätt sist i raden av Gröna kassens maträttsförslag. Men vi har nu fått en helt annan uppfattning. Kung Markattas Kidneyböner är de godaste vi har ätit och hela rätten i sig blev fantastiskt god. Mustig och kryddig i smaken. Ett tips är dock att överdosera kryddorna en aning.
Ingredienser:
3 dl basmatiris
1 burk krossade tomater
2 burkar Kidneybönor
1 st gul lök
1 vitlöksklyfta
1-1.5 msk olja
2,5 krm sambaloelek
½ tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 ½ tsk curry
peppar
salt
1-1,5 tsk socker
½ st riven citron
1 påse nachochips
ev sallad
Gör så här: Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skölj bönorna i ett durkslag. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med kryddor och sambal oelek tills löken är mjuk. Vänd ner bönorna, krossade tomater och socker. Tvätta och riv skalet från en halv citron, ner i grytan. Låt småputtra i ca 10 minuter. Rör om då och då. Servera böncurryn med ris, varma nachochips och gärna sallad.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
- Vad gör du med dina tomater?Vet du inte vad du ska göra med dina tomater? Här kommer en artikel med recept på tomatprodukter för dig som gillar att leka länge och väl med dina grödor i köket. Sätt… Läs mer: Vad gör du med dina tomater?
- Vinterns kurser med Farbror GrönNu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Vinterns kurser med Farbror Grön
- Smart skördetips för morötter som växer tättVäxer dina morötter väldigt tätt? Här berättar vi om ett smart tips för tätväxande morötter som både ger mer plats och fin skörd. Morotsfrön är otroligt små, och alla som har sått egna… Läs mer: Smart skördetips för morötter som växer tätt
- Frys in persilja – enkelt och gottVi odlar gärna mycket persilja så att vi kan frysa in och ha tillgång till under resten av året. Det är både roligt och gott att odla sina egna kryddväxter, och persilja är… Läs mer: Frys in persilja – enkelt och gott
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Het böncurry med ris / vegansk”
Mitt tips är att koka bönor själv. Krydda med kummin eller fänkål och lagerblad eller lime-blad tills bönorna är nästan mjuka. Efter att du börjat koka dina bönor själv slipper du mjöliga burk-smakande bönor!
Lycka till!
Lämna ett svar