Halloumivåfflor med fänkålsröra

Halloumivåfflor

Ett av förra årets mest populära recept var halloumivåffla. Åtminstone om man vill tro på sådant som återkommande ploppar upp i receptreklam. Vi testade vi också. I receptet stod att man enbart skulle grovrivna en halloumi och strö över en msk potatismjöl. Blandningen skulle läggas i våffeljärnet och vips vara klar. Våfflan blev verkligen frasig, men oj så salt. Barnen fick lov att dricka en massa vatten. Dessutom blev det bara två våfflor på en halloumi, vilken kan bli rejält kostsamt om man lever i en stor familj.

I detta recept har vi istället gjort en vanlig våffelsmet med riven halloumi i. Kanske inte lika frasig, men absolut en nya favorit bland våra recept.

Ingredienser till 5-6 matiga halloumivåfflor

50 gram smör
2 dl vetemjöl/kikärtsmjöl
0,25-0,5 tsk bakpulver
2, 5 dl mjölk
1 ägg

1 förpackning halloumi
(i vanlig våffelsmet tillsätts en gnutta salt, här tycker vi att halloumisältan räcker)

Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Grovriv halloumi. Vispa samman mjöl, bakpulver, och mjölk till en jämn smet. Tillsätt ägget och blanda väl. Sist blandar man i smöret och halloumi och därefter är det dags att grädda våfflorna.

Halloumivåfflor kan serveras med tex en röra med fänkål och jordnötter.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *