Gulbeta med citron och rostade solrosfrön

Gulbeta sallad Farbror Grön

Världens enklaste sallad och så otroligt god. Salladen kan också göras med polkabetor och rödbetor, men vi brukar undvika rödbetor eftersom de färgar av sig så mycket.

Ingredienser
Minst 3 gulbetor eller polkabetor
Någon msk olivolja
Någon msk solrosfrön
1/2 – 1 citron
örtsalt
ev bladpersilja till dekoration

Gör så här: Rosta solrosfröna i en torr stekpanna så att de får lite färg. Tvätta gulbetorna, men skala inte. Skiva dem så tunt som möjligt, gärna med mandolin. Lägg skivorna på ett stort fat. Strö över solrosfröna. Stänka över olivolja och pressad citron. Avsluta med att krydda med örtsalt. Ät som ett tillbehör till middagen.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *