Glutenfria minipizzor. Perfekt till en lättare pizza-lunch, som en del av en buffé eller till fredagsminglet. Här med förslag på tre olika fyllningar: klassisk Margherita, Pesto och Kapris. Räcker till 12 minipizzor i storleken som ett kaffefat.
Ingredienser till 12 st minipizzor
1 burk krossade tomater
1 tsk grönsaksbuljong
2 msk vitt vin ( kan uteslutas)
1-2 tsk olivolja
0.5-1 tsk torkad oregano
4 ägg
3 dl Mandelmjöl
4 tsk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
en nypa salt
1-2 dl riven mozzarellaost
riven parmesan
Pesto
Kapris
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa de krossade tomaterna och tillsätt oregano, ramslöksolja, vin och buljong. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt reducera medan du gör pizzabottnarna. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar. Vispa äggen hårt så att de blir till ett skum. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och psylliumhusk och rör ner i äggskummet. Blanda ingredienserna ordentligt och låt smeten stå och svälla i 5 min. Klicka ut sex pizzabottnar på varje ugnsplåt och förgrädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter, grädda en plåt i taget. Bre tomatsås på de förgräddade bottnarna och lägg därefter på önskad fyllning, riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar