Din varukorg är för närvarande tom!
Förbeställ ”Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad”

”Den gröna handboken i grönsaksodling”: Äntligen är det dags att berätta att boken Alla fingrar gröna, som varit slut i flera år, kommer ut i en ny omarbetad nyutgåva fullspäckad med ännu mer kunskap samt flera grödor. 2025 fyller den 10 år! Den fysiska boken kommer ut i slutet av februari men redan nu går den att beställa som signerad.
Den gröna handboken i grönsaksodling följer samma mönster som Alla fingrar gröna men har berikats med ytterligare 10 års odlande och experimenterade och flera grödor, odlingsmetoder, platser, fotografier och tips och trix.
Aubergin, Basilika/rosmarin, Betor, Bondbönor, Brysselkål/rosettkål,
Chili /paprika, Dill, Dragon, Gräslök, Grönkål/svartkål, Gurka, Jordgubbar,
Jordärtskocka, Knölfänkål, Kronärtskocka, Kryddsalvia, Lök, Majrova, Majs,
Malabarspenat, Morot/palsternacka, Persilja, Potatis, Purjolök, Rabarber,
Rotselleri, Rucola, Sallat, Sommar- och vintersquash, Staketdruva, Strandkål
Timjan/vinterkyndel, Tomat, Trädgårdsbönor, Vitlök, Wasabi, Ärtor
(Den nya grönsakerna är fetmarkerade. )
PRIS: 299 kr inkl moms + frakt du beställer den här Om du beställer en bok som en present till någon, skickar vi gärna ett gåvokort digitalt som du kan skriva ut. Perfekt om du vill ge boken i julklapp!
Den gröna handboken i grönsaksodling är en perfekt bok för nybörjarodlaren som vill ha någon att hålla i handen på odlandets väg. Men även den erfarne odlaren kommer få uppleva en mängd tips och trix för större skördar och kreativa genvägar. Boken tar upp odlingens grunder: ljus, temperatur, vattning, jord och näring. Du får också veta om olika platser att odla på såsom i krukor, i lådor, på friland och i växthus. Därtill finns detaljerade steg-för-steg-anvisningar från frö eller stickling och fram till skörd för 44 grönsaker.


Vi blev författare
2015 startade vårt liv som författare med boken Alla fingrar gröna. Det var sannerligen inte en enkelt bedrift, att som småbarnsföräldrar och deltidsanställda skriva en bok, speciellt en så omfattande bok som vi ville skriva. Vi arbetade jämt kändes det som och ganska mycket i blindo, vi hade ingen aning om hur den skulle tas emot. Att skriva böcker var något helt nytt för oss.
När boken till slut lämnade tryckeriet var vi märkbart trötta, ja i nästan ett helt år och samtidigt berusade av att vi klarade av denna bedrift. Nästan direkt blev den en rivstart av glädje när den nådde ut och vi fick den allra finaste gåva man kan få. Tusentals läsare och odlare uppskattade vad vi skrivit och kunde använda den i sitt eget odlande och utvecklas. Vi blev så glada!
OBS! Omslaget på Den gröna handboken i grönsaksodling är under bearbetning och på bilden längst upp syns endast en ett utkast. Mer info om omslag kommer så småningom, vi kommer säkerligen be om dina synpunkter om detta i framtiden.

Uppskattades på flera håll
Alla fingrar gröna nominerades även till årets trädgårdsbok på Nordiska trädgårdar av Svenska Gartnersällskapet och fick priset ”Årets måltidslitteratur” av måltidsakademin. Till råga på allt fick den resa till Kina och tävla i Gourmand Awards för dess vackra illustrationer.
Info om Den gröna handboken i grönsaksodling: Den gröna handboken i grönsaksodling är en perfekt bok för nybörjarodlaren som vill ha någon att hålla i handen på odlandets väg. Men även den erfarne odlaren kommer få uppleva en mängd tips och trix för större skördar och kreativa genvägar. Boken tar upp odlingens grunder: ljus, temperatur, vattning, jord och näring. Du får också veta om olika platser att odla på såsom i krukor, i lådor, på friland och i växthus. Därtill finns detaljerade steg-för-steg-anvisningar från frö eller stickling och fram till skörd för följande grönsaker:



Här nedanför har vi listat grödorna som finns med i den Den gröna handboken i grönsaksodling (Den nya grönsakerna är fetmarkerade. ).
Aubergin, Basilika/rosmarin, Betor, Bondbönor, Brysselkål/rosettkål,
Chili /paprika, Dill, Dragon, Gräslök, Grönkål/svartkål, Gurka, Jordgubbar,
Jordärtskocka, Knölfänkål, Kronärtskocka, Kryddsalvia, Lök, Majrova, Majs,
Malabarspenat, Morot/palsternacka, Persilja, Potatis, Purjolök, Rabarber,
Rotselleri, Rucola, Sallat, Sommar- och vintersquash, Staketdruva, Strandkål
Timjan/vinterkyndel, Tomat, Trädgårdsbönor, Vitlök, Wasabi, Ärtor
Nu kan man förbeställa boken: ”Den gröna handboken i grönsaksodling”





Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Fixa en grönsaksodling på din balkongMan behöver inte ha en stor trädgård för att odla egna grönsaker. Har du en balkong kan du odla massvis med ätbart. Här berättar vi mer. Vad kul att du vill börja odla… Läs mer: Fixa en grönsaksodling på din balkong
- Vårplantera gratisvitlök – slippa köpa utsäde!Vårplantera gratisvitlök – slippa köpa utsäde! Tänk om man kan vårplantera vitlök utan att ens behöva köpa utsäde? På så sätt kan man skippa höstplanteringen och göra det mycket enklare och billigare? Det… Läs mer: Vårplantera gratisvitlök – slippa köpa utsäde!
- Vad kan man odla i pallkrage?Pallkragar har visat sig vara fantastiska för grönsaksodling, ja odling överlag. Här berättar vi om sådant du kan odla i pallkrage. En gång i tiden var det inte särskilt vanligt med pallkrageodling. Första… Läs mer: Vad kan man odla i pallkrage?
- Köpa plantor på nätetDå och då köper vi plantor på nätet, på Klostra.se. Det är smidigt när man vill utöka sitt bestånd av växter utan att behöva göra hela resan från frö till slutplantering. Använder du koden… Läs mer: Köpa plantor på nätet
- Odla kallt – vårså mangoldMangold passar ypperligt för kall vårsådd. För att förhindra blomning är det bra att invänta våren innan sätter igång med att vårså mangold. Här berättar vi mer och varför. När vi odlar mangold köper… Läs mer: Odla kallt – vårså mangold
- Ta groddar från potatisar och gör nya plantorVill du få dubbelt så mycket potatis att skörda utan att behöva köpa mer utsäde? Eller äta upp kakan och samtidigt behålla den, alltså dina fasta fina knölar som skjuter groddar men ändå… Läs mer: Ta groddar från potatisar och gör nya plantor
- Vi sår alla ettåriga blommor kallt!Vi sår alla ettåriga blommor kallt och slipper springa ut och in för att avhärda våra växter innan utplantering. Det var ett vanligt och smått omständigt scenario när vi sådde dem inomhus. I… Läs mer: Vi sår alla ettåriga blommor kallt!
- Vi odlar sockerrörVi odlar sockerrör : Jag behöver spännande grödor som driver mig framåt. När jag fick tag på frön till sockerrör gnistrade det till i mitt odlarhjärta. Tänk att göra eget socker! Undrar hur… Läs mer: Vi odlar sockerrör
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar