Energibollar fyllda med nyttigheter och rullade i blåbärspulver för att ge en härlig blåbärssmak. Det här receptet räcker till 12-14 bollar i storleken lite mindre än en pingisboll.
Ingredienser
20 dadlar
1 msk gojibär
1 msk torkade granatäppelkärnor
2 msk ghee eller vanligt smör
2 msk mandelmjöl
5 msk mandelsmör
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl blåbärspulver till rullingen
3 msk valnötter
Gör så här: Dela varje dadel i tre delar på längden och finhacka dem sedan på tvären. Hacka därefter valnötterna grovt och blanda alla ingredienser förutom blåbärspulvret i en skål och blanda väl. Smeten blir lättare att rulla om den får stå svalt i ett kylskåp i en timme innan bollarnas rullas. Häll ut 0, 5 dl blåbärspulver i en djup tallrik och rulla en boll i taget i pulvret så att den täcks. Förvaras gärna i kylen.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar