Din varukorg är för närvarande tom!
Den gröna handboken – nu är den här!

Nu har Den gröna handboken i grönsaksodling landat hos oss. Vi signerar, packar och skickar de förbokade böckerna så snabbt vi bara kan. Planen är att alla ni som förbokat, både via vår webbutik och bokus, ska ha böckerna innan helgen.
Varmt välkomna alla ni som inte beställt den ännu.
Vi skickar på inom och utanför Sverige: Tryck här för Sverige och tryck här för utland.

Odla din egen mat!
Du kan odla överallt: i fönster, på tak, i pallkragar, på friland, i växthus, på innergårdar, i staden och på landsbygden. Vi har lyckats få fina skördar på alla dessa ställen. Våra erfarenheter och kunskaper i odlandets konst har kokats ner till denna handbok som innehåller stegvisa instruktioner för hur du odlar följande 44 ätbara växter från frö eller stickling och fram till skörd och matlagning.
aubergine, basilika och rosmarin, betor, bondbönor, brysselkål och rosettkål
chili/paprika, dill, fransk dragon, gräslök, grönkål och svartkål, gurka, ingefära, jordgubbar
jordärtskocka, knölfänkål, kronärtskocka, kryddsalvia, lök , majrova, majs , malabarspenat
morot och palsternacka, persilja, potatis, purjolök , rabarber, rotselleri, rucola, sallat, sockerrör
sommarsquash/vintersquash, staketdruva, strandkål, timjan och vinterkyndel,
tomat, trädgårdsbönor, vitlök, wasabi, ärter




Vi firar 10 år som författare
Den gröna handboken i grönsaksodling är en totalt omarbetad version av Alla fingrar gröna som kom ut 2015. Tiden går, man mognar, man odlar och man utvecklas och upptäcker flera skadedjur och metoder för att bekämpa dem, flera sorter och hur man kan odla dem. Eftersom vi är väldigt nyfikna och experimenterar en hel del, så kommer vi hela tiden fram till nya insikter och metoder. Som till exempel att odla flera grödor i back, segdra plantor, att flera växter kan sås kallt, serieodlas, lämnas kvar in i vintern och nya sätt att lagra och tillaga grödorna. Under dessa 10 år har vi verkligen finslipat vårt odlande och självhushållande till nya nivåer. Vår nya bok är fullproppad med kunskap!
Den gröna handboken
Den gröna handboken i grönsaksodling är välfylld med vår erfarenhetsbaserade kunskap utan pekpinnar och måsten. Baserad på 33 års odlingskunskap för 44 grödor man inte vill eller kan leva utan.Vi vill förenkla och samtidigt maximera både vårt och ditt odlande och att du, likt oss, ska upptäcka fler möjligheter till att odla och skörda över hela året och ha ännu roligare i ditt odlande. Vi hoppas att du ska älska den lika mycket som vi.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Rekommenderade produkter
Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 299 inkl moms(Utrikes)Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad
kr 359 inkl moms
Våra senaste inlägg
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar