Ingredienser:
Sojastrimlor från veggi nästan en halv påse
1 tomat
1 näve isbergssallad
1 liten lök, gärna scharlottenlök
0,75 dl Koreansk chilipasta
0,75 dl majonäs
salt (till grönsakslagret)
En liten bit paprika eller ett par chilifrukter
6 brödskivor. Formfranska eller rost & toast
2-4 msk japansk soja
1-3 msk sweetchilisås
Rapsolja
Gör så här: Förväll sojastrimlorna i rikligt med vatten i ca 3 min eller tills du tycker att de har samma konsistens rakt igenom, låt dem sedan rinna av. Lägg strimlorna i en skål och häll i den japanska sojan och sweetchilisåsen. Blanda runt och låt sojastrimlorna ligga och dra i några minuter. Häll i rapsolja i en stekpanna och sojastrimlorna med alla överflödig vätska innan den blivit varm och sätt på högsta effekt. Reducera bort all överflödig vätska. När de är lagom torra så stjälper du upp dem på en tallrik och låter dem svalna. Strimla salladen, löken och skiva tomaten och paprikan. Blanda därefter den koreanska chilipastan med majonäsen. Rosta brödet och låt det svalna. Bre sedan på majonäsblandningen på alla sidor som vetter in mot fyllningarna. På första våningen lägger du ut ett rejält lager av sojastrimlorna och lägger paprikan eller chilin bland dem. På våning två lägger du alla grönsaker. Nu är det bara att trycka till club sandwichen och skära bort alla kanter, dela den på diagonalen och sticka in en lång tandpetare på resp del.
Lämna ett svar