Chokladmaränger

Chokladmaränger

När vi har födelsedagskalas i vår familj, vill vi gärna frossa i kakor. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Ett extra plus är att dessa både är glutenfria och mjölkfria.

Ingredienser till 10 stora:
7 äggvitor
5 dl socker
100 g mörk choklad

Gör så här: Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. Låt vattnet börja sjuda. Blanda socker och äggvita i en mindre rostfri kastrull. Placera den minde kastrullen i den större (i vattenbad). Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter. Tag sedan den lilla kastrullen ur vattenbadet, men fortsätt vispa tills smeten svalnar. Smält chokladen och rör försiktigt ner den i smeten. Det blir mest effektfullt ifall chokladen är ojämnt fördelad. Klicka ut 10 maränger på en bakplåtsklädd plåt och grädda i 150 grader i ugnen i 50-60 min.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *