Din varukorg är för närvarande tom!
Alla fingrar gröna fortfarande på topplistan
Tack för förtroendet alla ni som köpt och köper vår bok. Det blev raketfart upp på tredjeplatsen på Adlibris topplista efter att jag berättade om den igår på Instagram.
Lite om Alla fingrar gröna
När vi skrev alla fingrar gröna Theres och jag (för fyra år sedan) var vårt mål att boken ska passa den erfarna odlaren såväl som nybörjaren. Därför är odlingsinstruktionerna uppbyggda så att man kan hoppa in på dem på olika nivåer och välja varifrån man ska läsa beroende på hur man vill så och odla grönsakerna. För många grödor kan du också välja vilken årstid ( sommarsådd, vintersådd mm) och vad man behöver tänka på exakt just där och då med berörd växt.
Det är lätt att gå vidare i varje specifik odlingsinstruktion och se vilken plats man kan odla grödorna på och det finns hänvisningar till odlingspraktikan i instruktionerna så att man får all info man behöver för att kunna lyckas. Hur man bygger jordar, pallkragar gör eget bokashikli, gödslar, täckodlar, använder ensilage, odlar på friland och mycket mer.
Vill man bara odla majs, jordgubbar och svartkål behöver man bara läsa just dessa instruktioner och vill man odla vitlök, tomat och chili läser man dem. Man behöver alltså inte läsa hela boken för att komma igång utan tar de partier man tycker verkar intressanta och de grödor man är sugna på.
Boken tål att glömmas kvar i odlingen då den är stryktålig och klarar ett lättare regnväder eller en medelstor kaffekoppsvältning utan större problem.
Vår tanke var att skapa en tidlös odlingshandbok som fungerar i väldigt många år och för alla odlare och odlingsplatser.
Vill du köpa den till ett bra pris och utan fraktkostnader ska du klicka in på Adlibris . Du kan också provläsa ca 40 sidor på vårt förlags hemsida LUX publica.
Alla grönsaker i boken är fotograferade av vår vän och fotograf Linda Eliasson samt därefter avmålade av Tatiana Shribidova till akvareller. Vi tycker att de blev vackra på ett magiskt sätt, som en annan dimension.
Tack än en gång för att vi får inspirera och vägleda er genom odlandet.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Vårblommande lökar – dags att beställaJösses, är det redan dags att beställa vårblommande lökar till vårens blomsterfägring? Absolut, nu är tiden inne! Är man ute i god tid hinner man få ner lökarna i tid, så att de… Läs mer: Vårblommande lökar – dags att beställa
- Är ni helt självhushållande grönsaker?”Är ni självhushållande på det mesta året om?” är en fråga vi ofta får, speciellt när någon tidning ska göra ett reportage om oss. Svaret blir både ja och nej. Man behöver inte… Läs mer: Är ni helt självhushållande grönsaker?
- Kålrabbisallad med vitlök, salladslök och chiliDet är så roligt att odla kålrabbi, men ibland är det lite svårt att veta hur man ska använda grönsaken. Här kommer ett fantastiskt recept på en kålrabbisallad med asiatisk touch som Johannes… Läs mer: Kålrabbisallad med vitlök, salladslök och chili
- Gratis föreläsning med Farbror Grön 10/9 i Smedjebacken och den 12/9 i Nora.Gratis föreläsning i Bergslagen! Snart har, jag Johannes, besökt samtliga kommuner i bergslagen (10 st) och pratat odling och inspirerat till självhushåll. Fantastiskt härligt att träffa er alla som har dykt upp. Tisdagen… Läs mer: Gratis föreläsning med Farbror Grön 10/9 i Smedjebacken och den 12/9 i Nora.
- Gör som vi om du gillar detGör som vi om du gillar det! Så här ser tomatsorten Sart roloise ut efter 2-3 veckor på fat i köket i rumstemperatur och normalt ljus. Bild 2, så här såg de ut… Läs mer: Gör som vi om du gillar det
- Stenhammar slottI slutet av augusti dök vi upp på Stenhammar slott utanför Flen och var med på evenemanget Världens musik och mat. Väl där dök både Hans majestät Konungen och Drottning Silvia upp. Det… Läs mer: Stenhammar slott
- Eget örtsaltAtt göra eget örtsalt är kanske det självhushållartips vi rekommenderar de flesta odlare att verkligen testa om man ännu inte gjort det. Att göra eget örtsalt är som att fånga odlingssäsongens smaker och… Läs mer: Eget örtsalt
- Bli av med dina fruktflugor!Under sensommaren och hösten dyker det upp bananflugor, fruktflugor i stort antal hos oss. Bekämpar man dem inte systematiskt förökar de sig lavinartat och du får leva ditt liv bland mängder av flygande och… Läs mer: Bli av med dina fruktflugor!
Våra kommande evenemang 24/25
Augusti
- 24 Åmål (Glupsk på Dalsland)– föreläsning
- 25 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs
- 26 Rättvik (Stiftsgården) -föreläsning under en fortbildning
- 27 Ludvika (Cassels Grängesberg) – föreläsning
- 29 Surahammar (Folketshus) – föreläsning
September
- 3 Norberg (Teaterbiografen) – föreläsning
- 10 Smedjebacken (Folkets Hus) – föreläsning
- 12 Nora (Hagbyängars samlingssal) – föreläsning
- 26 Tumba (Bruksmuseet) – föreläsning
Oktober
- 1 Ryd (Biblioteket) – föreläsning
- 15 Kungsbacka -föreläsning
November
- 14 Jönköping – föreläsning (info kommer framöver)
- 17 Enköping (Blomsterlandet) – föreläsning
December
Våren 2025 (uppdateras löpande)
- 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
- 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.
Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:
Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar