Alla fingrar gröna fortfarande på topplistan

Tack för förtroendet alla ni som köpt och köper vår bok. Det blev raketfart upp på tredjeplatsen på Adlibris topplista efter att jag berättade om den igår på Instagram.

Lite om Alla fingrar gröna

När vi skrev alla fingrar gröna Theres och jag (för fyra år sedan) var vårt mål att boken ska passa den erfarna odlaren såväl som nybörjaren. Därför är odlingsinstruktionerna uppbyggda så att man kan hoppa in på dem på olika nivåer och välja varifrån man ska läsa beroende på hur man vill så och odla grönsakerna. För många grödor kan du också välja vilken årstid ( sommarsådd, vintersådd mm) och vad man behöver tänka på exakt just där och då med berörd växt.

Det är lätt att gå vidare i varje specifik odlingsinstruktion och se vilken plats man kan odla grödorna på och det finns hänvisningar till odlingspraktikan i instruktionerna så att man får all info man behöver för att kunna lyckas. Hur man bygger jordar, pallkragar gör eget bokashikli, gödslar, täckodlar, använder ensilage, odlar på friland  och mycket mer.

Vill man bara odla majs, jordgubbar och svartkål behöver man bara läsa just dessa instruktioner och vill man odla vitlök, tomat och chili läser man dem. Man behöver alltså inte läsa hela boken för att komma igång utan tar de partier man tycker verkar intressanta och de grödor man är sugna på.

Boken tål att glömmas kvar i odlingen då den är stryktålig och klarar ett lättare regnväder eller en medelstor kaffekoppsvältning utan större problem.

Vår tanke var att skapa en tidlös odlingshandbok som fungerar i väldigt många år och för alla odlare och odlingsplatser.

Vill du köpa den till ett bra pris och utan fraktkostnader ska du klicka in på Adlibris . Du kan också provläsa ca 40 sidor på vårt förlags hemsida LUX publica.

Jag plockar sockermajs i Tillsammansodlingen. Sorten Ashworth är sortäkta och riktigt god.

Alla grönsaker i boken är fotograferade av vår vän och fotograf Linda Eliasson samt därefter avmålade av Tatiana Shribidova till akvareller. Vi tycker att de blev vackra på ett magiskt sätt, som en annan dimension.

Tack än en gång för att vi får inspirera och vägleda er genom odlandet.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *