En riktigt klimatsmart middag! Krispig potatis ihop med en rökig gräddfilssås, spänstiga grönsaker och marinerad tofu blir till en explosion av smaker och konsistenser!
Ingredienser 4 port
1 medelstor zucchini
8-12 medelstora fasta potatisar
14-20 sockerärtor
5 medelstora gula lökar
1 färsk chili (gärna rejält het)
0,5- 1,5 dl Rapsolja
Grillmarinad:
0,5 dl Rapsolja
0,25 dl citronsaft
2 msk Sweet Chilisås
Örtsalt
2 medelstora pressade vitlökar
Ingredienser sås:
2 dl gräddfil
2 msk Barbequesås
salt efter tycke och smak
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser till grillmarinaden. Dela zucchinin på längden i två delar och klyfta upp varje halva i ca 6- 8 klyftor. Skala lökarna och dela dem i halvor. Lägg i zucchiniklyftorna, löken och sockerärtorna i skålen med marinad och blanda om. Skala potatisarna och skär dem i ca 2-4 mm tunna skivor. Ta fram din största stekpanna och sätt den på max på en passande platta. Häll i en rejäl skvätt rapsolja. Lägg potatisskivorna i stekpannan och stek dem på båda sidor tills de blir knapriga och fått färg, detta kan behövas göras i några omgångar då inte alla skivor får plats. Glöm inte att salta. Skär varje tofublock i 4-6 långsmala bitar och lägg därefter tofun och de marinerade grönsakerna på grillen och grilla dem till lagom färg och konsistens. Lägg chilifrukten på grillen så den får vara med och grillas i ett par minuter. Blanda ihop gräddfilen och barbecuesåsen, salta efter tycke och smak. Smaklig måltid!
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar