Vi hade tänkt att såserna skulle bli tappade på flaskor och etiketterade innan julen 2014 men arbetet med boken ”Alla fingrar gröna” intensifierades under december och halva januari. All tid försvann! Men nu är de syrade såserna snart klara och likaså vår egen sushikrydda ”norifurikake” som är baserad på takodlad shiso/perilla och vårt syrade chilipulver.
Christopher och jag som odlar på https://takfarmen.wordpress.com/ lyckades att skörda 26 kilo chilifrukter på taket odlingsåret 2014. Alla dessa frukter har gått till våra syrade såser. Vi hade hoppats på en större skörd men ett tag såg det ut som att vi skulle få mycket mindre skörd än 26 kilo, bladlössangreppen var massiva och det var först när getingarna dök upp i juli och åt upp dem som våra chiliplantor började må bra, skörden var nästan 1 månad sen. Så vi är mycket nöjda med skörden trots allt och såserna, ja de smakar fantastiskt! Det blev 5 sorter i år, en utförlig presentation av dem kommer framöver.
Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar