Nässelvatten utan stank?

Fermentera nässelvatten så att man slipper stanken! Funkar det?

Vi träffade på Katja från Pungpinans koloni när vi besökte stadsodlarfestivalen 2015.
Hon stack fram en liten burk med nässelvatten och bad mig dofta i burken.

Vanligtvis luktar nässelvatten värst av alla gödselvatten men det här luktade i princip ingenting! Hon berättade att det var fermenterat med samma slags mikroorganismer som man använder när man bokashikomposterar. Så härom dagen  begav sig jag och småodlarna ut längs åkerkanten och skördade ‪‎åkerfräken‬ och ‪‎nässlor‬ och testar att fermentera vårt nässel- och åkerfräken vatten ( vi blandar alltid hälften av varje).Vi använde ett par kilo grönt och ca 50 liter vatten, 2 dl microferm ( det som kallas EMA) och 2dl rörsockermelass och la på ett lock. Nu ska det stå i några veckor innan det är dags att gödselvattna grönsaksodlingen i ‪skogsträdgården.

Återkommer!

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Nässelvatten utan stank?”

  1. Hur gick försöket med fermenteringen av nässelvatten?

  2. Ja, hur gick det? Är jättenyfiken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *