Egen glögg på äppeljuice och granatäppeljuice

Fyra glas med glögg Farbror Grön

Glöggmys på första advent. Vi har gjort vår egen glögg på Kung Markattas granat-äppeljuice och äppeljuice. Det här blir en kryddig och ganska torr alkoholfriglögg som kan njutas av hela familjen. Vill man ha den sötare så går det bra att eftersöta den med honung eller kokossocker.

Ingredienser
400 ml granatäppeljuice
200 ml äppeljuice
10 kryddnejlikor
1 dl russin ( ger en lagom sötma tycker vi)
1 kanelstång
1-2 tsk kardemummafrön eller hela kapslar
1 pomeransskal

Gör så här: Blanda alla ingredienser och koka upp glöggen. Ta av kastrullen från plattan och låt stå i 10-30 min. Koka upp igen, sila av och njut.

Tips!
Man kan också byta ut granatäppeljuicen mot äppejuice eller varför inte använda äppelmust. Följ receptet i övrigt.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Egen glögg på äppeljuice och granatäppeljuice”

  1. Spännande, det ska jag prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *