Blandsaft med körsbär, vinbär och rabarber

Blandsaft

Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året. En rensning behövs för att göra plats åt nya godsaker. Så vi kokade en blandsaft på förra årets skörd. Det blir lite som att njuta av förra sommaren samtidigt som man kan njuta av denna sommar…mellan regnskurarna.

Ingredienser
1,4 kg körsbär
1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)
0,7 kg rabarber
13 dl socker
12 dl vatten
Atamon

Gör så här: Koka körsbär med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa bären med träslev. Häll i silduk. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. Häll i silduk. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. Häll i silduk. Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Koka i 10 minuter. Häll saften i atamonsköljda flaskor. Förvaras svalt.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW