Blandsaft med körsbär, vinbär och rabarber

Blandsaft

Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året. En rensning behövs för att göra plats åt nya godsaker. Så vi kokade en blandsaft på förra årets skörd. Det blir lite som att njuta av förra sommaren samtidigt som man kan njuta av denna sommar…mellan regnskurarna.

Ingredienser
1,4 kg körsbär
1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)
0,7 kg rabarber
13 dl socker
12 dl vatten
Atamon

Gör så här: Koka körsbär med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa bären med träslev. Häll i silduk. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. Häll i silduk. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. Häll i silduk. Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Koka i 10 minuter. Häll saften i atamonsköljda flaskor. Förvaras svalt.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Blandsaft med körsbär, vinbär och rabarber”

  1. […] Blandsaft med körsbär, vinbär och rabarber | Farbror Grön […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *