Din varukorg är för närvarande tom!
Syrade chilisåser 2015
Vi hade tänkt att såserna skulle bli tappade på flaskor och etiketterade innan julen 2014 men arbetet med boken ”Alla fingrar gröna” intensifierades under december och halva januari. All tid försvann! Men nu är de syrade såserna snart klara och likaså vår egen sushikrydda ”norifurikake” som är baserad på takodlad shiso/perilla och vårt syrade chilipulver.
Christopher och jag som odlar på https://takfarmen.wordpress.com/ lyckades att skörda 26 kilo chilifrukter på taket odlingsåret 2014. Alla dessa frukter har gått till våra syrade såser. Vi hade hoppats på en större skörd men ett tag såg det ut som att vi skulle få mycket mindre skörd än 26 kilo, bladlössangreppen var massiva och det var först när getingarna dök upp i juli och åt upp dem som våra chiliplantor började må bra, skörden var nästan 1 månad sen. Så vi är mycket nöjda med skörden trots allt och såserna, ja de smakar fantastiskt! Det blev 5 sorter i år, en utförlig presentation av dem kommer framöver.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
4 svar till ”Syrade chilisåser 2015”
Nu blev jag allt sugen!
Har du testat Emmaljungas orkidé näring mot löss?
Ger bladnäring och plantorna blir tjock och fina.
Testade det ett år när jag fick bladlöss på mina tomatplantor.
Första gången med bladlöss.
Allt gottDu får smaka lite på Nordiska trädgårdar och se om du gillar dem. Om du nu kommer lämna din VIP inhägnad och mingla med oss dödliga trädgårdsmänniskor 😉 Tack för tips, än så länge har vi inte sett några löss 🙂 Det börjar bra.
Åh! Är ni alla dagar på Nordiska trädgårdar? Jag ska dit!
(Nån aning om varför "notifiering mig-rutan" inte syns så jag kan klicka i den? Den bara flimrar till en liten stund, samma på många blogspot.)
Japp vi är där alla dagar, kommer mer info om vart vi exakt står någonstans. Jag vet inte varför den inte syns, Blogspot kan vara lite märklig ibland.
Lämna ett svar