Smörgåsbakelse

Smörgåsbakelse med kesofyllning, gurka och tångrom

En mycket enkel smörgåsbakelse som kan göras någon timme innan servering. Varje sommar får vi husbilsbesök av barnens morföräldrar. Med sig har de en smörgåstårta som vi alla delar på, alla utom vår son som är av den kräsna sorten. Jag brukar göra en smörgåsbakelse till honom i stället som han smaskar i sig.

Ingredienser
12 st skivor formbröd (3 till varje bakelse)
1-2 satser utav kesoröra med gräslök

Till garnering
Gräddfil
1 slanggurka
1-2 burkar tångrom
finhackad persilja

Gör så här: Gör fyllningen enligt beskrivningen i länken. Stansa ut stora cirklar ur formrödsskivorna, förslagsvis med ett stort glas eller liknande.  Bred fyllning på alla brödsidor förutom på den sidan som ska vara längst ner och högst upp. Lägg ihop skivorna så att det bli tre skivor på varje smörgåsbakelse. Bred gräddfil ovanpå och runt om bakelsen. Använd en osthyvel och skär gurkskivor på längden. Garnera som på bilden eller gör på eget sätt.

Theres Lundén

Tips!
Byt ut fyllningen till den som finns i smörgåstårtan med medelhavssmaker.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *