En mycket enkel smörgåsbakelse som kan göras någon timme innan servering. Varje sommar får vi husbilsbesök av barnens morföräldrar. Med sig har de en smörgåstårta som vi alla delar på, alla utom vår son som är av den kräsna sorten. Jag brukar göra en smörgåsbakelse till honom i stället som han smaskar i sig.
Ingredienser
12 st skivor formbröd (3 till varje bakelse)
1-2 satser utav kesoröra med gräslök
Till garnering
Gräddfil
1 slanggurka
1-2 burkar tångrom
finhackad persilja
Gör så här: Gör fyllningen enligt beskrivningen i länken. Stansa ut stora cirklar ur formrödsskivorna, förslagsvis med ett stort glas eller liknande. Bred fyllning på alla brödsidor förutom på den sidan som ska vara längst ner och högst upp. Lägg ihop skivorna så att det bli tre skivor på varje smörgåsbakelse. Bred gräddfil ovanpå och runt om bakelsen. Använd en osthyvel och skär gurkskivor på längden. Garnera som på bilden eller gör på eget sätt.
Theres Lundén
Tips!
Byt ut fyllningen till den som finns i smörgåstårtan med medelhavssmaker.
Lämna ett svar