Din varukorg är för närvarande tom!
Salsa Verde / Tomatillo
Supergod röra att ha till det mesta, speciellt till mat med Mexikanska smaker. Om du inte har tillgång till tomatillos ( vi odlar dem själva) så testa med gröna tomater, se bara till att du kokar dem ”lagom” mjuka.
Ingredienser:
10 st tomatillos
1-4 chilifrukter beroende på tycke och smak
2 medelstora vitlöksklyftor
2 små silverlökar eller en den lök du har
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen spiskummin
Salt efter tycke och smak
Gör så här: Skölj tomatillon och lägg dem i kokande vatten och låt dem koka i 5-7 min. Ta upp och låt rinna av. Klyfta dem och skär bort ev hårda skrutt i mitten av frukterna, skalen ska vara kvar. Finhacka löken och pressa vitlöken och lägg därefter ner alla ingredienser i en hög skål och stavmixa till lagom konsistens smaka av med salt.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att geDet är väldigt många som använder kiss, eller guldvatten som många av oss kallar det, i sina odlingar. För varje år blir vi bara fler och fler. Kiss är den bärbara gåvan vi… Läs mer: Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att ge
- Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 majEndagskursen ”Odla dig ur krisen” handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv. Genom att odla kallt och serieodla, att så vid flera tidpunkter och att samodla, det vill säga att blanda växter med varandra… Läs mer: Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 maj
- Rosettkål – tips för lång och stor skördDet är få kålsorter som är som rosettkål och kan leverera mycket mat under lång tid. Det här är snudd på världens bästa kål, tycker vi. Sedan vi odlade den för första gången… Läs mer: Rosettkål – tips för lång och stor skörd
- Tack för att ni gör vårt arbete möjligtVi är så otroligt glada över alla er som hittar till oss, Farbror Grön. Till dig som är premium-läsare på farbrorgron.se vill vi ge ett extra stort tack, du får verkligen vårt arbete… Läs mer: Tack för att ni gör vårt arbete möjligt
- Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberreceptHos oss är rabarberbladen frodiga och fina och det är snart dags att börja skörda på allvar. Men vad ska man göra när man tröttnat på rabarberpaj? Här följer ett gäng rabarberrecept inklusive… Läs mer: Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberrecept
- Gör gratisplantor av dina gurkorGör gratisplantor av dina gurkor: Det fina med gurksticklingar är att man slipper så nya frön och att man med hjälp av en sax och ett glas vatten kan skapa en exakt plantkopia… Läs mer: Gör gratisplantor av dina gurkor
- Langos – maten man inte kan sluta att ätaVi älskar langos. Dessa friterade knapriga bröd som efter att de svalnat toppas med olika delikata ingredienser är hysteriskt goda. Det här är en maträtt där det är svårt att sluta äta, man… Läs mer: Langos – maten man inte kan sluta att äta
- Odlingskurs med Farbror Grön i Västerås lördagen den 3 majLördagen den 3 maj 2025 är det dags för Odlingskurs på Björnögården i Västerås med mig Johannes / Farbror Grön. Det kommer bli en en intensiv och samtidigt upplyftande dag där odlandet ligger… Läs mer: Odlingskurs med Farbror Grön i Västerås lördagen den 3 maj
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
6 svar till ”Salsa Verde / Tomatillo”
Det är en mexikansk tomat kan man väl säga om man vill säga det enkelt, som en stor Physalis. Här är en länk till Impecta, det var där jag köpte fröna i vintras https://www.impecta.se/sv/artiklar/tomatillo-2.html
Salsa Verde är grymt, men vad är tomatillos?
Aha, tack för förklaringen – den måste jag testa. Jag har precis kommit igång med att odla, det här är första sommaren och jag har framför allt koncentrerat mig på kryddor – som jag använder när jag grillar.
Du har en grymt bra sida!
Tack:) Hoppas att vi kan inspirera dig till att odla lite läckra grönsaker till nästa år. Det finns ju så galet mycket härliga smaker som väntar där ute i frökatalogerna:)Gillar man att grilla så finns det ju en uppsjö av läckra chilisorter som kan passa. Den här sidan är jättebra: https://www.jalapeno.nu/
Jösses, chili är en större värld än vad jag trodde. Det här måste kollas in.
Jag har länkat till din sida från http://www.alltomgrill.se – nu ska jag satsa mer på att grilla grönt!
[…] 3. Salsa Verde / Tomatillo | Farbror Grön […]
Lämna ett svar