Saffransmuffins utan gluten

Saffransmuffins LCHF

Gillar du saffranspannkakor men vill undvika vetemjöl och socker. De här saffransmuffisarna fungerar som ett skapligt komplement till saffranspannkaka. Njut dem fortfarande varma från ugnen med lite grädde och färska hallon!

Ingredienser till 10-12 muffins
4 ägg
2 msk honung
1 dl vispgrädde.
1 dl kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 påse, 0,5g saffran
2 msk chiafrön
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk mandelmör i toppen på varje muffins

Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och honung så fluffigt du kan. Häll därefter i alla ingredienser förutom mandelsmöret och låt smeten stå och svälla i 10-30 min. Häll smeten i muffinsplåten/ formarna och klicka i en tesked mandelsmör på toppen av varje muffins, snurra ner den ytligt ett varv i smeten, bara så att mandelsmöret inte lägger sig ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *