När rödlöksmarmeladen slutligen kokat ihop och börjar tjockna är det svårt att fatta att lök är en sådan fantastisk grönsak att göra marmelad på. Förutom att använda den till ost och kex, har vi den på vår bästa smörgåstårta.
Ingredienser
4-5 normalstora rödlökar
2-4 msk neutral olja
3-4 msk äppelcidervinäger
0,75 dl honung
Salt för avsmakning
3msk granatäppeljos
Gör så här: Skala och dela rödlökarna och skiva dem tunt. Fräs dem på låg värme så att de blir genomskinliga. Häll i vinägern och låt den koka in ett par minuter och häll därefter i alla ingredienser. Koka marmeladen på medelvärme under uppsikt. När den börjar att tjockna är den klar. Smaka av så att du får en fin balans mellan sött, syrligt och salt men där det söta dominerar.
Tips!
Gör två satser samtidigt, denna rödlöksmarmelad går åt!
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar