Rabarbersaft med citron

Rabarbersaft Farbror grön

Vad gör man med all rabarber, när man redan gjort ett antal pajer i olika varianter?Självklart brukar vi göra en omgång rabarbersaft. Vi tycker bäst om när det är citron i och här kommer vårt bästa recept.

Ingredienser
4 kg rabarber skurna i små bitar
3 l vatten
3 Citroner, saften av dem
2 kg socker
1 tsk citroncyra(kan uteslutas)
atamon
Gör så här: Koka upp vattnet och lägg ner rabarberbitarna i
det kokande vattnet. Koka upp tills alla bitar börjat bli mjuka och är på väg
att upplösas. Skopa eller häll rabarberkoket i en silduk och låt droppa av i ca
30 min. Koka upp den avrunna saften med socker, citronsaft och citronsyra.
Tillsätt atamon låt svalna en aning, tappa upp på atamonsköljda flaskor. Dekorera isbitarna med syrénblommor.

Tips!
Ifall man vill ha en starkare rabarbersaft och tänker att man ska tillsätta mer socker för att få den dryg, så försvinner en del av den härliga diffusa rabarberaromen bakom det väldigt söta och du får en saft som kanske är drygare men som inte har lika mycket smak som man önskar.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *