Nu har vi ätit upp all egenodlad potatis och det är en sorg i sig. Men att få längta, är inte det härligt!?Vi fick ordentlig mersmak för egenodlad potatis i år. Kanske var det en kombination av att vi kom på ett sådant underbart sätt att göra pommesfrites av den Franska delikatesspotatisen och att vi byggde ut pallkrageodlingen vid stugan och kunde odla mer potatis än någonsin?
I alla fall, de var underbart goda och potatisarna räckte ju faktiskt ända till december, det är verkligen inte illa! Så nu går vi in i köpepotatisperioden och väljer fast eller mjölig, de där påsarna med delikatesspotatis smakar ju ändå inte lika gott som våra egna. Några potatisar, alla som var lite gröna, ligger i odlingskällarens kylskåp och ska användas till utsäde. En del potatisar planterade vi nu i början av vintern, om detta kommer ett separat inlägg framöver om hur vi tänker kring potatisplantering under höst och vintern.
Vill ni testa att göra underbart god pommesfrites så gör ni som vi gör på bilden. Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och placera därefter tunna potatisklyftor på plåten och ringla på lite rapsolja och strö över lite salt. Kör in plåten i ugnen på 225-250 grader i ca 30 min, men titta till potatisarna lite då och då, se till att de blir så knapriga som just du tycker om.
Lämna ett svar