Din varukorg är för närvarande tom!
Pastasås med linser och pesto

Ingredienser till 4 personer
- Pasta
- 2 dl röda linser
- 4 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1/2 medelstor rödlök
- 2-5 msk neutral olja
- 2 dl vispgrädde
- 3 tsk buljong
- 2 msk basilikapesto
- 1-2 färska tomater eller flera små
- Några nypor örtsalt
- Ev ett kryddmått gurkmeja för färgens skull
- Pastavatten att späda med.
- Parmesan eller annan god ost att toppa med
- ev mer pesto vid sidan av för den som vill ha en extra klick.
Gör så här: Koka upp vattnet till pastan och koka sedan pastan. Minska ner den föreslagna koktiden på förpackningen med någon minut om du vill blanda ner pastan i såsen innan servering (rekomenderas). Om du vill servera pastan separat kokar du pastan full tid. Finhacka rödlöken och tomaten. Fräs löken på låg värm i olja i en stor stekpanna, gärna med höga kanter i likhet med en wokpanna. När löken är mjuk, lägg i linser, tomat och buljong och rör om. Häll i vatten och låt linserna koka med löken på svag värme i ca 5 min. Tillsätt pesto, grädde och lite gurkmeja. Salta och peppra. Rör om och låt koka ihop några minuter. Smaka gärna av lite då och då så att linserna är lagom mjuka. De ska inte vara för hårda och heller inte mjöliga. När pastan börjar bli klar brukar vi fiska upp pastan ur vattnet och lägga ner i linsröran, blanda runt och låta den puttra med någon minut. Vi späder med några slevar pastavatten. Vi tycker att det blir väldigt gott att blanda ihop allt. Men det är såklart en smaksak. På bilden ovan har vi inte blandat allt innan servering. Servera med finriven parmesan.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
- Dags för serieodling – fyll på med fler frön!Nu är det dags för serieodling och att så framtidens skördar. När vi har sått, planterat om och planterat ut allt, då är det faktiskt dags att börja tänka framåt – och på… Läs mer: Dags för serieodling – fyll på med fler frön!
- Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!Nu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!
- Skörda spenat – så här gör viNu växer spenaten snabbt, och det är hög tid att börja skörda hos oss. Här berättar vi hur vi brukar skörda spenat – både vad vi lärt oss genom åren och våra bästa… Läs mer: Skörda spenat – så här gör vi
- Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödselDe senaste åren har det varit lite klurigt att hitta bra och giftfria gödsel i handeln. I ett samarbete med Tergent provar vi nu deras KRAV-märkta gödsel GrönTrädgård Allgödsel – ett gödsel som… Läs mer: Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödsel
- Binda upp tomaterTomater behöver man oftast stödja seller binda upp, vare sig de växer i växthus, inomhus eller i krukor utomhus. Här berättar vi om våra bästa tips kring uppbindning och stöttning. Det som är… Läs mer: Binda upp tomater
- Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigtDet är inte ovanligt att medodlare runt om i hela landet får för sig att så gurkväxter, så som gurka, melon, zucchini och pumpa, lite för tidigt. Gurkväxter växer i en rasande fart.… Läs mer: Så räddar du yviga gurkväxter sådda för tidigt
- Den gröna handboken i grönsaksodlingI år släppte vi vår andra bok på eget förlag ”Den gröna handboken i grönsaksodling”. Det är inte vilken bok som helst, utan vår odlingsbibel för 44 grödor från jord till bord. Det… Läs mer: Den gröna handboken i grönsaksodling
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar