I våra odlingar formligen spottar broccolin fram små buketter till höger och vänster. Och ju mer vi skördar desto fler buketter produceras. Broccolipasta är vår favoritbroccolirätt som är enkel att laga och som är så otroligt god.
Ingredienser för 3-4 personer:
Valfri pasta
5 dl grädde
1/2 msk Grönsaksbuljongpulver
Salt
Ev en skvätt vitt vin
Riven lagrad ost, tex prästost
ca 250 g broccoli
ev Parmesan
Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. När 3-5 minuter återstår av koktiden brukar vi lägga i broccolin och låta den bli koka med pastan. Koka grädde med buljongpulver i en kastrull. Låt småputtra tills såsen tjocknat. Rör med visp lite då och då. Späd med en skvätt vin. Låt koka upp och krydda med salt. Tillsätt den rivna osten strax innan servering, så att den hinner smälta men inte koka fast i kastrullens botten.
Servera broccolipastan med ostsåsen.Använd en potatisskalare och hyvla över lite parmesan.
Tips!
Koka gärna bitar av stjälken och blad. Dessa är precis lika goda som själva broccolibuketten.
Vi har flera liknande recept med ostsås som bas:
Svartkålspasta
Kantarellpasta
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar