Muhammara- paprikaröra med valnötter

Muhammara är en underbar röra att användbar till många maträtter. Vi äter den till bröd eller som en smakrik dressing till grillade vegoburgare.

Ingredienser

  • 6-10 st ugnsrostade röda paprikor 
  • 1,5 dl valnötter eller skållade mandlar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • valfri mängd chilipulver eller paprikapulver
  • ev saft från citron
  • salt och ev lite olja

Gör så är: Sätt ugnen på 175 grader. Dela paprikorna och kärna ur dem. Lägg på en plåt med skalsidan uppåt. ringla över lite olja och salt. Rosta i ugnen tills frukterna är mjuka och skalet är nästan bränt. Låt paprikorna svalna och ta bort det brända skalet. Blanda paprikor och valnötter/skållad mandel, pressad vitlök, chilipulver/paprika pulver och lite salt i en skål och bearbeta blandningen med en stavmixer till lagom konsistens. Späd eventuellt Muhammara-röran med lite olja eller citronsaft. Njut av röran till bröd eller som tillbehör på grillmiddagen.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

September

Oktober

November ( Norrbottenturné)

December

Februari

Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.

Hoppas vi ses!

Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *