Din varukorg är för närvarande tom!
Minipizza, LCHF
Tänk er en kolhydratfri pizza. Där den där dåsigheten man annars förknippar med en pizzalunch eller middag uteblir. Här har vi gjort tre olika fyllningar. Margherita original, en med pesto och en med kapris på. Receptet räcker till 12 minipizzor i storleken som kaffefat.
Ingredienser
1burk krossade tomater
1 tsk buljong
2 msk vitt vin ( kan uteslutas)
1-2 tsk ramslöksolja eller den du har hemma
0.5-1 tsk torkad oregano
4 ägg
3 dl mandelmjöl
4tsk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
en skvätt salt
1-2 dl ost
Pesto
Kapris
Gör så här steg: Sätt ugnen på 200 grader och preparera två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Vispa äggen hårt så att de blir till ett skum. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och psylliumhusk med varandra och stjälp ner det i äggskummet. Rör runt ingredienserna ordentligt och låt smeten stå och svälla i 5 min. Klicka ut sex plättar på varje ugnsplåt och förgrädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter, grädda en plåt i taget. När du ställt in den första plåten i ugnen blandar du ihop tomatsåsingredienserna i en kastrull. Börja med att stavmixa de krossade tomaterna och tillsätt därefter oregano, ramslöksolja, vin och buljong. Koka upp och rör om. Bre på tomatsåsen på de förgräddade pizzabottnarna och lägg därefter på den fyllning du vill ha och grädda i mitten av ugnen i mellan 10-12 minuter.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Odla kallt – vårså majsSist ut bland våra kalla sådder utomhus är de som görs i maj månad. Däribland har vi majs av alla de slag. Här berättar vi om vårså majs kallt. Under en massa år… Läs mer: Odla kallt – vårså majs
- Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att geDet är väldigt många som använder kiss, eller guldvatten som många av oss kallar det, i sina odlingar. För varje år blir vi bara fler och fler. Kiss är den bärbara gåvan vi… Läs mer: Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att ge
- Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 majEndagskursen ”Odla dig ur krisen” handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv. Genom att odla kallt och serieodla, att så vid flera tidpunkter och att samodla, det vill säga att blanda växter med varandra… Läs mer: Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 maj
- Rosettkål – tips för lång och stor skördDet är få kålsorter som är som rosettkål och kan leverera mycket mat under lång tid. Det här är snudd på världens bästa kål, tycker vi. Sedan vi odlade den för första gången… Läs mer: Rosettkål – tips för lång och stor skörd
- Tack för att ni gör vårt arbete möjligtVi är så otroligt glada över alla er som hittar till oss, Farbror Grön. Till dig som är premium-läsare på farbrorgron.se vill vi ge ett extra stort tack, du får verkligen vårt arbete… Läs mer: Tack för att ni gör vårt arbete möjligt
- Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberreceptHos oss är rabarberbladen frodiga och fina och det är snart dags att börja skörda på allvar. Men vad ska man göra när man tröttnat på rabarberpaj? Här följer ett gäng rabarberrecept inklusive… Läs mer: Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberrecept
- Gör gratisplantor av dina gurkorGör gratisplantor av dina gurkor: Det fina med gurksticklingar är att man slipper så nya frön och att man med hjälp av en sax och ett glas vatten kan skapa en exakt plantkopia… Läs mer: Gör gratisplantor av dina gurkor
- Langos – maten man inte kan sluta att ätaVi älskar langos. Dessa friterade knapriga bröd som efter att de svalnat toppas med olika delikata ingredienser är hysteriskt goda. Det här är en maträtt där det är svårt att sluta äta, man… Läs mer: Langos – maten man inte kan sluta att äta
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
3 svar till ”Minipizza, LCHF”
Verkar vara ett toppenrecept även om man inte bryr sig om dieter – så smidigt att bra röra ihop degen och sedan grädda. Måste absolut prövas! Hälsningar Anna
Denna ska jag prova, äter LCHF sedan många år och odlat lite sådär i många år. Nu planerar jag för att odla för att bli mer självförsörjande något som kommit med en ny och mer tillsatsfri livsstil. Något jag tackar LCHF-rörelsen för 💖 odlingsinspirationen tackar jag dej mfl för ☺
Denna ska jag prova, äter LCHF sedan många år och odlat lite sådär i många år. Nu planerar jag för att odla för att bli mer självförsörjande något som kommit med en ny och mer tillsatsfri livsstil. Något jag tackar LCHF-rörelsen för 💖 odlingsinspirationen tackar jag dej mfl för ☺
Lämna ett svar