Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

En härlig tårta som passar till både skolavslutning och midsommarfest. Tårtbotten är ett traditionellt Vår kokboks-recept som funkar så bra till tårtor.

Ingredienser
olja eller smör att smörja formen
3 ägg
3 dl socker + 1/2 dl socker till formen
1 del kokhett vatten
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 liter jordgubbar
5 dl grädde

Gör så här:
Dag 1: Smörj och sockra formen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det heta vattnet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd i mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt svalna.

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och låt det koka ihop. Blanda i vaniljsocker. Skär tårtbotten i två bottnar och fördela smeten på båda skärytorna. Skiva jordgubbar och fördela över den ena botten och lägg därefter den andra botten ovanpå, med den smetiga sidan neråt. Förvara kakan med fyllningen i kylskåpet under lock.

Dag 2: Vispa grädde och bred över hela tårtan. Skär resterande jordgubbar i skivor och garnera tårtan enligt bilden.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *