Din varukorg är för närvarande tom!
Fredagsmys Surdegschips

Då vi ofta bakar bröd, brukar det ibland finnas lite torra stumpar kvar. Nu vet vi att man kan göra lyxiga chips eller tunna skorpor av dem!
Vi hade läst om och sett bilder på surdegschips och nu vi har provat. Näst intill oemotståndliga. De passar med en klick färskost, att doppa i Aioli eller att ätas naturella. Nu fantiserar vi om hur vi kan utveckla dem på olika sätt. Dessa chips är gjorda av våra surdegsciabatta som liknar baguetter i formatet.
Ingredienser:
- Vitt surdegsbröd
- Olivolja
- Salt
Gör så här: Skär brödet i så tunna skivor som det går. Lägg dem på en plåt och droppa över olivolja och salta ganska rikligt. Rosta i mitten ugnen på 100 grader i ca 20 minuter. De ska bli hårda och knapriga. Förvara torrt i exempelvis papperspåse. Servera med någon dipp eller oströra.
Våra senaste inlägg
- Vi odlar sockerrörVi odlar sockerrör : Jag behöver spännande grödor som driver mig framåt. När jag fick tag på frön till sockerrör gnistrade det till i mitt odlarhjärta. Tänk att göra eget socker! Undrar hur… Läs mer: Vi odlar sockerrör
- Gängliga tomatplantor – Halshugg demDärför halshugger jag gängliga tomatplantor: Om och när jag odlar tomater inomhus och när de blir höga och gängliga, klipper eller kapar jag plantorna. Jag kallar det för att vi halshugger tomatplantorna men varken… Läs mer: Gängliga tomatplantor – Halshugg dem
- Eterneller – evighetsblommorEterneller är fantastiska blommor. De skapar färgklickar i odlingen och kan dessutom sparas och tokas utan att de tappar sin färg eller form. För många pollinatlörer är de viktiga och inte sällan besöks… Läs mer: Eterneller – evighetsblommor
- Farbror Grön i Borås 2 aprilVarmt välkommen till invigningen av Sjuhärads fröbibliotek! Här kan du låna fröer, få inspiration och kunskap om odling och dela odlingsglädjen med andra.Under invigningen kan du ta del av:*Praktiska odlingstips från Farbror grön:… Läs mer: Farbror Grön i Borås 2 april
- Välkommen till oss på Nordiska trädgårdar A 21:34På Nordiska trädgårdar den 27 – 30 mars finns vi i montern A 21:34, mittemot Gjordnära. Välkomna att titta förbi och säga hej och sitta ner och kika i våra böcker bla den… Läs mer: Välkommen till oss på Nordiska trädgårdar A 21:34
- Samplantera broccoli, sallat, shungiku, trumpetblomma och jätteeternellAtt samplantera är roligt och framför allt vackert. Genom att kombinera olika växter på en och samma yta kan det bli otroligt effektfullt och man får mycket att äta. Bästa kombinationen tycker vi,… Läs mer: Samplantera broccoli, sallat, shungiku, trumpetblomma och jätteeternell
- Vi sår allt i planteringsjord!Kan man så sina frön i planteringsjord? Eller måste man använda såjord för att lyckas med sina inomhus eller utomhus/ kallsådda plantor? Behöver man tillsätta vermikulit, pimpsten eller perlit för att det ska… Läs mer: Vi sår allt i planteringsjord!
- Samplantera majs, sockerrör och solrosorVi har fattat tycke för att samplantera tre höga växter tillsammans: majs, solrosor och sockerrör. Växterna skapar en hög, pampig och storslagen djungel som dessutom ger lite insynsskydd. I Tillsammansodlingen råkade det vara… Läs mer: Samplantera majs, sockerrör och solrosor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Fredagsmys Surdegschips”
Yummy! Säkert ännu godare med lite örtkryddor på?
Lämna ett svar