Din varukorg är för närvarande tom!
Bokashi kökskompostering. Del 1
Vill du veta mer om Bokashi kökskompostering eller EM så kika in på de här ställena.
Våra senaste inlägg
- Odla i odlingslådor med vattenmagasinHar du upptäckt de fantastiska odlinglådorna man kan finna på Gjordnära vid namn Berberis? Med sina vattenmagasin och enkla design är dessa odlingslådor ypperliga för krukodling både inomhus, i växthus och utomhus. Detta… Läs mer: Odla i odlingslådor med vattenmagasin
- Odla kallt – vårså majsSist ut bland våra kalla sådder utomhus är de som görs i maj månad. Däribland har vi majs av alla de slag. Här berättar vi om vårså majs kallt. Under en massa år… Läs mer: Odla kallt – vårså majs
- Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att geDet är väldigt många som använder kiss, eller guldvatten som många av oss kallar det, i sina odlingar. För varje år blir vi bara fler och fler. Kiss är den bärbara gåvan vi… Läs mer: Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att ge
- Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 majEndagskursen ”Odla dig ur krisen” handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv. Genom att odla kallt och serieodla, att så vid flera tidpunkter och att samodla, det vill säga att blanda växter med varandra… Läs mer: Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 maj
- Rosettkål – tips för lång och stor skördDet är få kålsorter som är som rosettkål och kan leverera mycket mat under lång tid. Det här är snudd på världens bästa kål, tycker vi. Sedan vi odlade den för första gången… Läs mer: Rosettkål – tips för lång och stor skörd
- Tack för att ni gör vårt arbete möjligtVi är så otroligt glada över alla er som hittar till oss, Farbror Grön. Till dig som är premium-läsare på farbrorgron.se vill vi ge ett extra stort tack, du får verkligen vårt arbete… Läs mer: Tack för att ni gör vårt arbete möjligt
- Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberreceptHos oss är rabarberbladen frodiga och fina och det är snart dags att börja skörda på allvar. Men vad ska man göra när man tröttnat på rabarberpaj? Här följer ett gäng rabarberrecept inklusive… Läs mer: Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberrecept
- Gör gratisplantor av dina gurkorGör gratisplantor av dina gurkor: Det fina med gurksticklingar är att man slipper så nya frön och att man med hjälp av en sax och ett glas vatten kan skapa en exakt plantkopia… Läs mer: Gör gratisplantor av dina gurkor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
5 svar till ”Bokashi kökskompostering. Del 1”
Hej! Jag ska börja stadsodla på kommunal mark i Stockholm i vår och komposterar med Bokashi hemma. Funderar över om man får blanda avfallet med jord på allmän plats. Hur har ni gjort? Behövde ni nåt tillstånd?
Tack för en inspirerande blogg!
/SannaHej det låter kul:) Vart ska ni börja odla någonstans? Vi har inte behövt något tillstånd mer än muntligt då vi gjort det som ett experiment tillsammans med kommunens egnet bostadsbolag MimerAB. Det bästa är ju att kolla med kommunen och försöka få tag på rätt människa direkt, många känner ju inte till bokashitekniken. Vi har inte haft några problem med avfallet vare sig doft eller djur som velat åt den. Men det verkar som att maskarna verkligen älskar avfallet när det är fermenterat och det är ju precis vad man vill. Skickar med en länk till vårt underbara bostadsbolag Mimer AB som sponsrar oss med det mesta. Från mark till utsäde:) https://www.mimer.nu/res/themes/mimer/pages/cm/SliderArticle.aspx?cmguid=3f4574f3-8ab7-4e67-9a32-ba9bf648d554&childguid=efa5d582-ac17-4cda-a5a3-1b4dc581ec29
Tack för tipset! Ska kolla med kommunen.
Vi ska odla på Lilla Essingen. Vi har bildat en förening med ett 20-tal medlemmar och kommer ha ett 40-tal pallkragar till att början med. Det ska bli spännande!Hej! Detta låter mycket intressant. Vi ha ju dagligt köksavfall, kan man lägga i rester varje dag, eller måste man vänta två veckor tills en omgång är klar? Vad gör man under tiden?
mvh/Carina
Den här artikeln skrevs inte igår ser jag. Men vill iaf informera att jag handlat bokashiströ och ngt som heter eMB Aktiv – tror jag det var – från Mikrojord.se – (som vi besökte under vår kul-tur-tur bland trädgårdar och konst i södra Sverige). Där beställer man sina produkter från Österrike. Kliet är helt torrt . Den flytande varianten – eMB Aktiv – är lämpligt till latrinkomposten och annan trädgårdskompostering. Minns inte riktigt men tror att det fungerar i dammar, avloppsbrunnar etc. Ska bli spännande att se hur det fungerar i lådorna.
/K
Lämna ett svar