När jag kommer över billig aubergin så gör jag alltid min favoritröra, libanesiska Baba Ganoush. Den passar bra som kall sås till grillat, falafel, vegebiffar mm, men även på ett nybakat bröd.
Ingredienser
3-4 auberginer
1 msk tahini (alwadi)
½ pressad citron
1-3 tsk malen spiskummin
1-2 vitlöksklyftor
salt
3 msk olivolja
Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Dela auberginen på längden. Lägg med snittytan ner på en oljad plåt. Ugnsbaka i ca 15-25 minuter beroende på hur brända man vill ha dem. Låt svalna och gröpa sedan ur innanmätet med en sked. Mosa det fint med en gaffel. Blanda moset med pressad citron, flytande tahini, vitlök, spiskummin, salt och olja. Servera kylskåpskall.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar