Den 15 februari har passerat och vår tredje #inomhussådd har kommit upp och det är snart dags att plantera om plantorna i planteringsjord. Så vad har vi sått? Kanibaltomat ( #Solanum uporo, tydligen en bitter liten tomat som ska var perfekt till såser) , en gul tomat som heter Taxi ( en sort att testa i vår Windowfarming 2014), Tomaten Funsu ( en av de bästa sorterna i vår stadsodling 2013, tidig, rikbärande och en jämn kvalité såväl smak som utseende), Auberginen Farmerslong ( var helt suverän 2013, tidig, rikbärande, vacker, lagom stor och väldigt mild och god i smaken), Auberginen ”BlackBeauty ( ny för i år, Inga köpte frön i Spanien åt oss, en arvesort från 1743), Habanero ”Bellaforma ( på rekommendation av Stig Häggkvist. En svag och smakrik röd #Habanero, hur kan man motstå att vilja ha den i sina odlingar?), ”Malabarspenat från eget frö och årets mest spännande chilisort som jag fått frön av från av Björn von Backe i chiliklubben PinkTiger.
Jag hade inte tänkt att så flera chilisorter i år men så råkade jag åka iväg på evenemanget Peppar och pumpa och lyssnade på Stig Häggkvist. När han beskrev den som den godaste svagaste sorten och hör jag något sådant så bara måste jag ha den. Är det inte vackert när de sträcker upp sig och föds?
Auberginen Black Beauty ska bli spännande att odla i år. Hoppas att de kommer att gilla takfarmen.
Kanibaltomat och Solanum uporo ( Tack Gösta på Sneckeströms ekohandel, det ska bli jättekul att testa den här och göra en bitter sås som får tungan att knyta ihop sig)
Malabarspenat från eget frö. Den är så himla fin och fantastisk att odla och äta. Passar lika bra både utomhus som inomhus. Grobarheten på eget frö är nära på 100%.
Här har vi den Pink Tiger! Förväntningarnas chili 2014. Blir den så otrolig som den ser ut på de bilder jag sett så kommer varenda frö att skickas kors och tvärs runtom i Sverige. Det blev två plantor av 4 frön, vilket faktiskt är mer än vad jag vågade hoppas på. Tack än en gång Björn Von Backe.
Johannes Wätterbäck
Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.
För några helger sedan vände två kattungar upp och ner på alla planer för oss , vi la allt annat åt sidan och fokuserade på projektet rädda kattungarna. Det var både spännande, intressant… Läs mer: Vad hände med kattungarna?
Dags för kurs? Vinterns kurser närmar sig och nu är det rätt tid att ladda för nästa säsong! Den 8 /12 är det dags för Göteborg och den 15/12 i Stockholm Även Färnahelgen… Läs mer: Kurs i Göteborg, Stockholm och Skinnskatteberg
Visst kan man göra tacosås utan att koka såsen först, och där man odlat alla ingredienser själv, både på egen tomatsås och krossade tomater på burk eller tetra. Den här såsen förvånade alla… Läs mer: Tacosås du inte behöver koka
Varför har vi så många tomater på hösten? Är det inte på sommaren man skördar de solmogna frukterna? Ja, det beror dels på vilken drömbild man har och på var man bor när… Läs mer: Varför har vi så många tomater på hösten?
Oavsett vilken årstid det är vill vi ha kläder som sitter skönt och som sitter bra. Den här artikeln gör vi tillsammans med Operose vars kläder vi använt de senaste 10 åren och som är… Läs mer: Höst i trädgården med Operose arbetskläder
Just nu är det en fantastisk tid att skörda jordärtskockor. När man tröttnat på jordärtskockssoppa kan man testa att syra jordärtskockor. Det är fantastiskt gott! Smaken av syrade jordärtskockor är mild, syrlig och… Läs mer: Syra jordärtskockor – enkelt och gott
Under vår mörka vinter i Skandinavien är det inte helt fel att skaffa sig färska bladgrönsaker på egen hand genom att odla inomhus. Vi brukar göra på två sätt, antingen odlar vi i… Läs mer: Odla bladgrönsaker inomhus
Sådde malabarspenat direkt i växthuset i fjol, men det blev inget av den. Tar gärna emot odlingstips om den. Håller fröna jag har kvar till ett försök i år igen, tro?
Lämna ett svar