Fantasiskt gott ramslökssmör

Ramslökssmör recept

Innan vi själva började odla ramslök besökte vi ett medeltidsevenemang i Skåne. Där minns jag att vi köpte något slags pannbröd med ramslökssmör. Det var så där otroligt gott och jag kan fortfarande minnas dess smak i detalj. Några år senare kan vi göra vårt egna ramslökssmör. Vilken lycka!

Ingredienser

50 – 100 g smör
5 – 10 ramslöksblad
örtsalt

Gör så här: Ta en rejäl klick smör och lägg på ett fat eller skärbräda. Hacka ramslöksbladen så fint du kan. Vi brukar skära bladen först i tunna, tunna strimlor och därefter hacka allt. Blanda i hacket i smöret och blanda med en gaffel. Ju fler ramslöksblad desto smakrikare smör! Smaka av med örtsalt och låt det färdiga smöret få står i kylskåpet någon timme innan servering.

Theres Lundén

__________________________________

Odlingskurs med Farbror Grön på Hedenlunda slottVårens andra odlingskurs
Den 10 – 11 maj, Kristi Himmelsfärd, finns möjlighet för dig som är odlingsintresserad att komma till Hedenlunda Slott mitt i hjärtat av Södermanland och inspireras Johannes Wätterbäck och Theres Lundén (Farbror Grön). I priset ingår fika, två luncher, en tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.

För mer info…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + arton =

%d bloggare gillar detta: