Kraschad potatis

Kraschad potatis med sås

Har du kokt potatis som blivit över och vill förvandla dem till något otroligt gott? I så fall ska du sätta på ugnen på 225 grader och läsa receptet nedanför. Potatisen är god tillsammans med någon typ av biff. Vi äter oftast vegoschnitzel eller quornfilé till.

Ingredienser 


Potatisar
Kokt potatis och det funkar med de flesta sorter.
ev Ramslöksolja som smaksättning
Rapsolja
Örtsalt

Dip
1 dl creme fraiche
3 msk barbequesås
Salt efter smak och tycke.

Gör så här: Sätt på ugnen på 225 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ringla över rapsolja. Lägg ut potatisarna och tryck sönder dem så att de plattas till, ca 1 cm tjocka. Pudra därefter potatisarna med örtsalt och ringla över ramslöksoljan. Stoppa in plåten i ugnen i ca 20-35 min så att du ser att de fått färg och blivit knapriga. Servera med såsen.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW